Managed hosting door True

Investeerder Capital A wil Open Line overnemen

 

deal handen schudden overeenkomst contract

Investeringsmaatschappij Capital A heeft aan de ACM (Autoriteit Consument Markt) toestemming gevraag om Open Line over te nemen. Dit bedrijf uit Maastricht is gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en beheren van ict- infrastructuren en cloudoplossingen. Open Line is nu nog in handen van een andere investeerder: Nordian Capital.

Open Line is een Nederlandse ict-dienstverlener, met het hoofdkantoor in Maastricht en vestigingen in Landgraaf, Eindhoven, Capelle aan den IJssel en Amsterdam. Er werken 230 man. Het bedrijf verleent met name ict-diensten aan het mkb, de zorg, de lokale overheid en woningcorporaties. Afgelopen december werd het datacenter nog verkocht aan Engie.

De oprichters van het bedrijf kwamen van hardwarebedrijf CSS vandaan. Toen dat bedrijf plannen had om een dienstenorganisatie op te zetten, besloten zij CSS in 2002 te verlaten en dit zelf te doen.

In 2016 nam Nordian Capital het pakket aandelen over van de oorspronkelijke investeerders. Met de steun van deze investeerder is in de jaren daarna het verkoopapparaat versterkt alsook het clouddienstenportfolio.

Capital A wil nu als nieuwe investeerder de Open Line Holding overnemen. De ACM moet hier nog toestemming voor geven. Capital A is het verzelfstandigde participatiefonds van ABN Amro. Het fonds nam eerder dit jaar onderwijsautomatiseerder Kofschip Groep over. Andere investeringen uit de it-sector zijn onder andere eVision, Lyanthe, Merlin Technology, PCI Nederland, Smart IM en We Are You (dat in 2019 de webbureaus Estate Digital en Dearnova overnam).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6880452). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.