Managed hosting door True

Salesforce verruilt eigen datacenter voor Azure

Verhuizing van Marketing Cloud naar Microsoft-platform opmerkelijk na aankondiging AWS-pact

 

cloud computing

Salesforce verplaatst een van zijn productlijnen vanuit eigen datacenters naar Microsoft Azure. De migratie van Marketing Cloud staat gepland voor de komende maanden; een harde planning is niet bekendgemaakt. De samenwerking tussen Salesforce en Microsoft komt daags nadat Salesforce een pact sloot met Amazon Web Services (AWS).

Marketing Cloud is een van de onderdelen van het cloudplatform van Salesforce. Het richt zich op het beheer van data en processen die verband houden met marketingactiviteiten. Andere onderdelen richten zich bijvoorbeeld op het werk van verkoopteams, helpdesks en webshops. Microsoft heeft zelf Dynamics 365, dat voor dergelijke activiteiten een veelgebruikt alternatief is. 

De twee techbedrijven spraken ook af dat Salesforce sommige platformonderdelen integreert met Microsoft Teams. Gebruikers van Salesforce Sales Cloud en Service Cloud krijgen daarmee de mogelijkheid om via Microsofts collaboration-toepassing bijvoorbeeld te chatten, videovergaderen en bestanden te delen.

Opmerkelijk

De samenwerking met Microsoft is opmerkelijk. Salesforce kondigde eerder deze week een pact aan met AWS, de grote rivaal van Microsoft Azure. In het pact werken Salesforce, AWS en de Linux Foundation samen in het zogeheten Open Data Initiative. Dit initiatief moet de uitwisselbaarheid van data in de cloud vergemakkelijken door de inzet van standaarden en een eenduidig en opensource-governancemodel: het Cloud Information Model.

Door een deel van zijn platform in de Azure-cloud te plaatsen, lijkt het erop dat Salesforce kiest voor een diepere samenwerking met Microsoft dan met Amazon. Toch kun je de relatie tussen Salesforce en Microsoft een knipperlichtrelatie noemen. Lange tijd schermden de twee met rechtszaken over hun crm-producten, terwijl Microsoft-topman Satya Nadella later juist een warme voordracht tijdens Salesforce jaarlijkse gebruikersconferentie hield. Sindsdien wisselt de stemming, waarbij de samenwerking vooral lijkt gestoeld op opportunisme. Hetzelfde geldt overigens ook voor de relatie met andere cloud-aanbieders.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6835222). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.