Managed hosting door True

VMware focust op telco’s en edge computing

 

VMware focust zich met zijn nieuwe producten en diensten op telecombedrijven. Het gaat telco's realtime-inzicht over telecomnetwerken bieden en wil hun deze netwerken beter automatiseren en beveiligen. Dit moet de uitrol van 5G-netwerk en -platformen van telco's versnellen. Dat maakt het bedrijf bekend op de tweede dag van zijn jaarlijkse gebruikersevent VMworld in San Francisco.

De organisatie stelt dat netwerkvirtualisatie en de komst van 5G-applicaties, iot-apparaten en e-sims ervoor zorgt dat telecomleveranciers zich moeten onderscheiden op het gebied van hun dienstverlening.

Om de dienstverlening van deze telco’s en leveranciers van communicatiediensten te optimaliseren, nam VMware eerder dit jaar de startup Uhana over. Dat Amerikaanse bedrijf, opgericht in 2016, zet kunstmatige intelligentie (ai) en deep learning in om optimalisaties in het telecomnetwerk te vinden en zo de ervaring van de mobiele netwerkabonnees te verbeteren. Hiermee kunnen providers enerzijds de kwaliteit van hun netwerk identificeren en optimaliseren en anderzijds de gebruikerservaring gebruikers verbetereb.

VMware maakt bovendien bekend dat de overname van Uhana is afgerond en dat hun technologie is geïntegreerd in zijn Telco Cloud- en Edge Cloud-portfolio. Binnen dat portfolio worden ook twee nieuwe releases aangekondigd. Het gaat om VMware Integrated OpenStack v6.0 (voor het operationeel inzetbaar maken, geschikt maken voor containers en multi-cloud) en het Pulse IoT Center 2.0 (voor het schalen en beheer van iot-implementaties en nu ook voor on-premise implementaties).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6787095). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.