Managed hosting door True

Dell en AT&T in opensource edge en 5G

 

Dell Technologies en de Amerikaanse telecomaanbieder AT&T gaan gezamenlijk een opensource-infrastructuur ontwikkelen die serviceproviders kunnen inschakelen voor edge computing en 5G.

De partijen zeggen dat 5G een nieuwe, gedistribueerde architectuur vereist die gebruikmaakt van software-defined en die gebouwd is op een open infrastructuur. Daarnaast komt via edge computing de rekenkracht (compute) dichter bij de eindgebruiker en applicaties. Door edge computing met 5G te combineren, wordt de cloud dynamischer en flexibeler en dit zorgt naar eigen zeggen dat storage en netwerkoplossingen op grote schaal zijn in te zetten.

Binnen de samenwerking kan AT&T zijn zogeheten Network Cloud (versneld) bouwen op de Dell Technologies-infrastructuur. Bovendien willen de partijen operatoren toegang geven tot een open infrastructuur, dat gebruik maakt van software-defined networking (sdn), network function virtualization (nfv), cloud native applicaties  en multi-access edge computing (mec).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6780970). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.