Managed hosting door True

Randstad en TCS ronden migratie AWS-cloud af

 

Uitzendorganisatie Randstad heeft een grote cloudmigratie afgerond. Tata Consultancy Services (TCS) zette 925 applicaties, systemen en de fysieke infrastructuur uit vijftig verschillende datacenters over naar een nieuwe omgeving gebaseerd op Amazon Web Services (AWS). Het zou gaan om één van de grootste migraties naar de publieke cloud tot nu toe.

Cio René Steenvoorden meldt in een video dat de cloudtransitie de nodige uitdagingen kende. Aanvankelijke wilde het bedrijf in 18 maanden zo'n 700 applicaties naar de cloud migreren. Maar dat liep anders. Er moesten veel meer applicaties worden gemigreerd dan eerder was geraamd. Een aantal applicaties moest opnieuw geprogrammeerd worden voor de nieuwe omgeving. Sommigen bleken te veel verouderd om in de nieuwe infrastructuur te passen, meldt de cio.

Als tweede grote uitdaging noemt Steenvoorden de migratie naar de cloud in een live-omgeving. Zonder de bedrijfsprocessen te storen moesten de applicaties worden overgezet naar de nieuwe omgeving. Steenvoorden vergelijkt dat met het wisselen van de banden van een rijdende bus.

Uiteindelijk zijn 925 applicaties overgezet. Daarbij is de looptijd van het project ook opgelopen. Het project is in juni 2016 aangekondigd. Randstad meldt de afronding medio 2019. Die drie jaar tijd is langer dan de oorspronkelijk geraamde 18 maanden. Financiële details van de transitie zijn niet gedeeld.  

TCS

Voor TCS gaat het om de grootste cloudmigratie die het bedrijf tot nu toe uitvoerde. Ruim 925 ict-applicaties zijn vanuit vijftig bestaande datacenters wereldwijd naar de publieke cloud overgezet.

Daarbij is volgens TCS ook een solide governancestructuur ingevoerd. Randstad beschikt naar eigen zeggen over een toekomstbestendig digitaal fundament in de cloud waarin alle ict-processen wereldwijd zijn geïntegreerd.

Het bedrijf verwacht te profiteren van overkoepelende controle- en beheermechanismen op centraal niveau, gestandaardiseerde en geautomatiseerde processen en een geavanceerde beveiliging om hackpogingen en ongeautoriseerde toegang tegen te gaan.

Datadriven en ai

Randstad heeft het doel om een datadriven organisatie te worden die in het jaar 2030 in contact staat met 550 miljoen mensen wereldwijd. Volgens de visie van ‘tech en touch’ worden tech en mensen op een slimme manier aan elkaar verbonden zodat klanten de juiste kandidaat vinden.

Volgens de uitzender biedt de nieuwe cloudomgeving de mogelijkheid om sneller op te schalen en sneller nieuwe technieken toe te passen zoals ai en machine learning. Die moeten de uitkomsten van matches in werving en selectie verbeteren en innovatie binnen het bedrijf en voor klanten versnellen.   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6773703). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.