Managed hosting door True

Juridische tegenslag voor Oracle in Pentagon-zaak

 

Een Amerikaanse federale rechter heeft een claim van Oracle afgewezen die het bedrijf tegen de overheid had aangespannen. Volgens Oracle zou bij de toewijzing van een cloudplatform voor het Pentagon Amazon bevoordeeld zijn geweest. Het contract was tien miljard dollar waard.

De rechter oordeelde echter dat er geen enkel bewijs was dat Amazon in het biedproces werd voorgetrokken en dat Oracle dat ook op geen enkele manier had kunnen bewijzen, zo schrijft Bloomberg. Meer nog, volgens de rechter voldeed Oracle zelfs niet aan de criteria om op het contract te kunnen bieden. Alleen Amazon en Microsoft zijn nog kandidaat om het project binnen te halen.

Het volledige contract wordt ook aan slechts één leverancier toegekend. Volgens Oracle was dat geen manier van werken van een goede huisvader en werden zo de grootste cloudleveranciers bevoordeeld. Het bedrijf argumenteerde ook dat zo federale procurement-wetten werden overtreden.

Met deze uitspraak ligt de weg vrij voor het Pentagon om het contract aan Amazon of Microsoft te gunnen. Die beslissing zal naar verwachting eind volgende maand vallen.

Het project gaat als JEDI (Joint Enterprise Defence Infrastructure) door het leven en moet een cloudsysteem worden waarop systemen en applicaties van alle takken van het Amerikaanse leger kunnen draaien. Het Pentagon wil ook kunstmatige intelligentie op de data loslaten, een technologie die zowel Amazon als Microsoft kunnen leveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6705308). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.