Managed hosting door True

Google investeert miljard in Nederlandse datacenters

 

Het datacenter van Google in Eemshaven

Softwaregigant Google gaat zijn datacentercapaciteit in ons land volop uitbreiden. Het bedrijf bouwt momenteel een nieuw datacenter in Agriport, gemeente Hollands Kroon, en breidt het bestaande datacenter in Eemshaven verder uit. Met de uitbreiding is een investering van ruim een miljard euro gemoeid. De totale investering van Google in datacenters in Nederland sinds 2016 komt daarmee uit op 2,5 miljard euro.

De expansie in Eemshaven komt boven op de uitbreiding die in 2018 reeds werd aangekondigd. Eenmaal operationeel zullen er in Eemshaven in totaal driehonderdvijftig en in Agriport honderdvijfentwintig personen werkzaam zijn.

Digitale infrastructuur

Joe Kava, vicevoorzitter Google Global Data Centers: 'Nederland is een digitale koploper. Daarnaast beschikt Nederland over een uitstekende digitale infrastructuur, voldoende duurzame energiebronnen en gekwalificeerd personeel. Even belangrijk is de steun van de lokale gemeenschap. We zijn dankbaar voor de steun die we zowel van de gemeenten Het Hogeland als Hollands Kroon ontvangen. Al deze factoren samen maken het voor ons aantrekkelijk om onze aanwezigheid in Nederland verder uit te bouwen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6689839). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.