Managed hosting door True

VMware aast op load balancer Avi Networks

 

VMware heeft zijn zinnen gezet op Avi Networks, een jonge Amerikaanse aanbieder van load balancing en monitoring software voor multi-cloudomgevingen. Met de overname kan VMware zich beter profileren met een beheeroplossing voor virtuele machines, ongeacht of deze in een datacenter draaien of vanuit de cloud.

VMware is groot geworden met oplossingen voor virtualisatie van applicaties en storage in het datacenter van zijn klanten. Organisaties kiezen er echter steeds vaker voor om een deel van hun ict te stallen in de publieke cloud, bijvoorbeeld bij AWS, Azure en Google Cloud.

Avi Networks biedt producten om applicaties en data ook in zulke multicloud-omgevingen goed te beheren. Dit gebeurt geautomatiseerd, schaalbaar, veilig en volgens het bedrijf zonder veel poespas. De Avi-producten zorgen ervoor dat voor elke applicatie op het juiste moment de juiste rekenkracht beschikbaar is. Ze maken de informatie daarover bovendien inzichtelijk voor analytics, monitoring en probleemoplossing.

Volgende stap

Dergelijke multicloud application delivery tools had VMware nog niet. Om die reden is de interesse in Avi Networks logisch, meldt networking- en security manager Tom Gillis van VMware. 'De overname is de volgende stap in onze visie van virtuele cloudnetwerken, waarbij een op software gebaseerde gedistribueerde netwerkarchitectuur de gehele it-infrastructuur omspant en alle onderdelen verbindt met de publieke cloud, geautomatiseerd en programmeerbaar.'

Als de overname van Avi door VMware doorgaat, worden de Avi-producten geïntegreerd in VMware NSX Data Center. Dat is een softwareplatform waarmee organisaties cloud-native applicatieomgevingen kunnen ontwikkelen. Er blijft ook een standalone application delivery controller bestaan.

Amsterdam

Avi Networks werd in 2012 in Californië opgericht door vier oud-medewerkers van Cisco. Het bedrijf richtte in 2017 zijn pijlen op de Benelux en heeft sinds afgelopen maart een kantoor in Amsterdam Zuidoost. Volgens de scale-up biedt de overname de mogelijkheid tot verdere innovatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6683117). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.