Managed hosting door True

Veeam wil disaster recovery toegankelijker maken

Specialist in backup rondt kaap van 1 miljard dollar

 

Op VeeamON, de gebruikersconferentie van Veeam, kondigde het bedrijf de beschikbaarheid van de nieuwe Veeam Availability Orchestrator v2 aan. Deze versie breidt zijn orchestration- en automatiseringsmogelijkheden uit naar een bredere reeks toepassingen en virtuele machines (vm's). Volgens het bedrijf wordt disaster recovery (dr) hiermee een stuk toegankelijker voor kleinere bedrijven. Voorts stelde Veeam een aanbod en partnerprogramma rond secundaire opslagoplossingen voor.

Op VeeamON 2019, die deze week plaatsvindt in Miami, maakte het bedrijf ook bekend om de kaap van 1 miljard dollar omzet te bereiken. ‘Wereldwijd zijn er slechts dertig à veertig softwarebedrijven die dit konden bewerkstelligen’, stelt Ratmir Timashev, medeoprichter en hoofd productstrategie bij Veeam. Zijn bedrijf werd ruim tien jaar geleden groot met hun backup-toepassingen voor virtuele omgevingen. Intussen zitten we volgens Timashev in de tweede fase: die van de hybrid cloud, als specialist in cloud datamanagement. ‘Om de tien jaar is er een fundamentele shift in de it-industrie. Elk succesvol technologiebedrijf is in staat om tien jaar later mee te gaan in die shift.’

Verder stelde Timashev ook het 'With Veeam'-partnerprogramma voor. Het bedrijf werkt hierbij samen met dataopslag-leveranciers zoals Nutanix met als opzet om uitgebreide secundaire opslagoplossingen te bieden aan klanten en zo Veeam-software te combineren met hardware voor storage- en hyperconverged infrastructuur (hci).

Disaster recovery

Centraal op Veeamon staat een verdere uitbreiding van het productaanbod, zoals dus ook rond disaster recovery. Volgens het bedrijf heeft ongeveer 80 procent van de bedrijven de afgelopen twee jaar een incident gehad waarbij het gebruik van een it dr-plan vereist was. Onderzoek van Veeam zou aantonen dat downtime van slechts één mission critical-applicatie een organisatie gemiddeld meer dan 102.000 dollar per uur kost.

Met de Veeam Availability Orchestrator v2 brengt het Veeam Availability Platform naar eigen zeggen uitgebreide dr-, recovery- en platformmigraties naar elke organisatie die gebruikmaakt van de back-up- en replication mogelijkheden van Veeam. ‘Onze nieuwe versie van Veeam Availability Orchestrator elimineert de uitdagingen van handmatige processen,’ zegt Danny Allan, hoofd productstrategie bij Veeam.

Nooit waren organisaties, volgens Allan, zo afhankelijk van hun data en toch was dr voorheen alleen bereikbaar voor de grootste bedrijven of de meest kritische toepassingen. De mogelijkheid om volledige sites automatisch te testen, documenteren en betrouwbaar te herstellen, evenals individuele workloads van back-ups op een volledig georkestreerde manier verlaagt, via Veeam Availability Orchestrator v2, de total cost of ownership (tco) van dr. ‘Met deze nieuwe versie van Veeam Availability Orchestrator heeft Veeam disaster recovery gedemocratiseerd. Organisaties van elke omvang zijn in staat uitgebreide en compatibele DR te bereiken voor al hun toepassingen en gegevens’, oppert Allan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6667312). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.