Managed hosting door True

Versa Networks sluit Europees wan-pact met Nuvias

 

Atchison Frazer (Versa Networks)

Het Amerikaans-Indiase Versa Networks wil voet aan de grond krijgen in Europa. De leverancier van software-defined (sd)-oplossingen voor wide-area networks (wan's) gaat daarvoor in zee met de Engelse netwerkdistributeur Nuvias.

Versa Networks maakte het nieuws bekend op het 'Netevents 2019 EMEA IT Spotlight-evenement' in Sitges bij Barcelona. Volgens Atchison Frazer, marketing directeur van Versa Networks, is er in de EMEA-regio momenteel een grote vraag naar de sd-wan-oplossingen die in de cloud kunnen draaien. 'In Nuvias is een partner gevonden die ons kan bijstaan bij het inspelen op deze groeiende vraag', aldus Frazer op het evenement.

Versa Networks, met hoofdkantoor in het Californische San Jose, claimt dat met zijn sd-wan-oplossingen it-afdelingen de kosten van hun wan kunnen terugdringen door netwerkoperaties te versimpelen, het incasseringsvermogen van het netwerk te vergroten en applicaties beter te laten presteren. Naast routing en sd-wan-functionaliteit biedt Versa beveiligingsfuncties, zoals next-generation firewall en 'unified threat management'.

Volgens Nuvias behoort Versa Networks tot de categorie 'leveranciers van geavanceerde bedrijfsnetwerkoplossingen'. De distributeur gaat zijn kanaalpartners in de EMEA-regio trainingen en marketingondersteuning aanbieden om de sd-wan-producten van Versa aan de man te brengen. Het kanaal krijgt later dit jaar tevens de mogelijkheid om Versa Titan te verhandelen, een cloud managed service voor de sd-wan-lijn van Versa.

Software-gestuurd

Versa Networks is opgericht door de Indiase computerwetenschappers en -entrepreneurs Kumar Metha en Apurva Metha. Zij hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend in de netwerkindustrie in Silicon Valley. In 2012 besloten zij zich met Versa toe te leggen op software-gestuurde wan-architecturen als alternatief voor de complexe legacy netwerkhardware.

Nuvias is ook in de Benelux actief, onder andere via de overname van DCB in 2017. Het Britse distributieconcern telt 21 kantoren in de EMEA-regio en heeft een omzet van zo'n vijfhonderd miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6666631). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.