Managed hosting door True

KPN verkoopt co-locatiebedrijf NLDC aan DWS

 

KPN verkoopt zijn co-locatiebedrijf NLDC aan een fonds van het Duitse DWS die wereldwijd in infrastructuur investeert. Via deze verkoop wil KPN zijn operationele en financiële flexibiliteit vergroten. Er zijn geen financiële details bekend.

KPN hanteert een strategie waarin vereenvoudiging centraal staat en focust daarbij op zijn ict-diensten voor de zakelijke markt. De verkoop van zijn dochter NLDC past naar eigen zeggen binnen deze strategie.

Na de verkoop blijft KPN nog wel klant van het co-locatiebedrijf. Het telecombedrijf blijft namelijk zijn belangrijkste ict-diensten, waaronder security, cloudtelefonie, hybride cloudoplossingen, leveren vanuit de NLDC-datacenters.

De verkoop moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

NLDC

NLDC is sinds 2017 de nieuwe naam voor de onderneming waarin KPN zijn co-locatiedienstverlening heeft ondergebracht. In september 2016 maakte het ict-concern bekend zijn zes datacenters, die specifiek co-locatiediensten aanbieden, in een aparte onderneming te plaatsen. Het gaat om locaties in Aalsmeer, Almere, Eindhoven, Groningen, Oude Meer (Schiphol) en Rotterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6665512). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.