Managed hosting door True

Atos en Google bouwen chatbot voor T-Mobile

Technologie moet kosten verlagen en de klanttevredenheid verhogen

 

Chatbot

T-Mobile Nederland krijgt binnenkort de beschikking over een intelligente chatbot die via verschillende kanalen communiceert met klanten. De bot wordt gebouwd door Atos en Google Cloud.

De chatbot maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (ai). T-Mobile gaat hem inzetten voor slimmere analyses van klantgegevens en klantcontacten. De technologie moet kosten verlagen en de klanttevredenheid verhogen.

Atos en Google Cloud hebben afgelopen november een proof of concept gebouwd. Naar eigen zeggen begreep deze chatbot al veel van de bedoelingen van de gebruikers. De testopstelling leverde het uiteindelijke contract op bij T-Mobile.

Gepersonaliseerd en intuïtief

De twee dienstverleners gaan de chatbot nu bouwen en doorontwikkelen met behulp van ai van een chatbot. Zo beschikt Google Cloud over een algoritme dat specifiek voor contactcenters is ontwikkeld. Met de kunstmatige intelligentie verwachten de partijen een meer gepersonaliseerde en intuïtieve klantbeleving te realiseren, die snel inzichten in klantgegevens biedt.

Atos en Google Cloud hebben al enige tijd een internationaal samenwerkingsverband. Dit heeft al diverse gezamenlijke contracten opgeleverd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6615710). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Cloud Computing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.