Managed hosting door True

Axxerion, Plandatis en MCS gaan verder als Spacewell

 

Axxerion, een leverancier uit Heteren van cloudsoftware voor facility management en commercieel vastgoed, werd vorige maand voor 75 miljoen overgenomen door de Belgische branchegenoot MCS Solutions, onderdeel van het Duitse Nemetschek. Deze moedermaatschappij uit München heeft nu besloten om Axxerion en dochteronderneming Plandatis (O-Prognose) én MCS Solutions samen te bundelen tot een nieuw bedrijf: Spacewell.

'Door de overname van Axxerion en de groei van ons aanbod voelden we de behoefte om een nieuwe, meer algemene segmentnaam te creëren', zegt Koen Matthijs, algemeen directeur van voorheen MCS Solutions en nu Spacewell in een persbericht. 'Het wordt het overkoepelende merk binnen het beheersegment van Nemetschek Group.' Het Duitse bedrijf levert allerhande software voor de gebouwbeheersector, variërend van fm- en vastgoedbeheer-tools tot BIM-oplossingen in de ontwerp- en constructiesegmenten.

Spacewell biedt daarbij werkplekbeheer-, vastgoed- en gebouwbeheersoftware, business analytics en internet of things-toepassingen ('smart building') van MCS, software voor vastgoed- en facility management van Axxerion en software voor langetermijnonderhoud van O-Prognose. Bij Spacewell werken driehonderd man in tien vestigingen; het hoofdkantoor staat in Antwerpen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6607125). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.