Managed hosting door True

Comparex en MatrixMind komen met gemeentecloud

 

Ict-dienstverleners Comparex en MatrixMind introduceren een hybride cloudplatform, uitsluitend bestemd voor gemeenten: www.gemeentencloud.nl. Het Equinix’ AM3 datacenter in Amsterdam levert dit platform. Eerste klant is de gemeente Molenwaard met een Skype for Business-oplossing

‘Wij bieden software asset management (sam)-dienstverlening, met name op het gebied van Microsoft, en deze positie zal nog sterker worden met onze nieuwe moedermaatschappij SoftwareOne. Wij willen gemeenten helpen met complexe cloud-implementaties die zowel hybride of volledig publiek kunnen zijn. Door deze samenwerking is dat mogelijk’, aldus Tobias Veldt, verantwoordelijk voor de publieke sector bij Comparex.

Innovatie en wendbaarheid

‘De cloud is wat ons betreft randvoorwaardelijk voor innovatie en wendbaarheid en is om die reden ook in gemeenteland geen onbekende meer. Onze relatie met gemeenten als Hollands Kroon, Delftland en Molenwaard laat dat ook zien. Ook zij hebben innovatie hoog in het vaandel staan en willen een platform als Azure optimaal gebruiken om de ervaring van burgers te verbeteren’, aldus Lucas den Os, directeur van MatrixMind.  

Comparex en MatrixMind

Comparex adviseert gemeenten naar eigen zeggen al jaren, onder meer over hun licentiebeleid om kosten te besparen en meer compliant te zijn. Het bedrijf uit Amsterdam is in oktober vorig jaar overgenomen door het Zwitserse SoftwareOne. De Zwitsers stelden destijds dat door de overname een wereldwijde speler ontstaat die bestaat uit 5.500 medewerkers in 88 landen.

Bij MatrixMind ligt de focus op publieke en hybride iaas-cloudarchitecturen die vanuit Equinix-datacenters worden geleverd. Een en ander gebeurt onder het mom van het ‘modern virtual datacenterconcept’. De onderneming is in 2015 opgericht door Almir Iriskic en een zusterbedrijf van Bauhaus Artitech dat zich richt op it-transformaties. Gezamenlijk hebben zij circa tachtig mensen in dienst. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6593811). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.