Managed hosting door True

IBM profiteert volop van cloud-hausse

 

IBM kantoor in Amsterdam

De Amerikaanse technologiereus IBM heeft 2018 afgesloten met een jaaromzet van bijna tachtig miljard dollar. Dat is een procent meer dan in 2017. Vooral de omzet uit clouddiensten en -software maakte een sprong: daar kwam er twaalf procent bij tot iets meer dan negentien miljard dollar.

Uit de bijna tachtig miljard dollar omzet puurde Big Blue een nettowinst van meer dan 8,7 miljard, ruim de helft meer dan vorig jaar. Vooral de betere verkopen van cloud services, software en diensten kon de mindere omzet uit mainframe-computers en de druk van de sterke dollar compenseren. Zowat zestig procent van de omzet van IBM komt van buiten de Verenigde Staten.

Het vierde kwartaal van 2018 was wel niet het beste van IBM, met een omzet die aftikte op 21,71 miljard dollar. Dat is drie procent minder dan het laatste kwartaal van 2017, maar toch nog altijd net iets meer dan waar analisten van uit gingen.

Sinds ceo Ginni Rommetty aan het roer van IBM staat, verlegt het bedrijf zijn focus van traditionele hardware naar cloud -en analytics-diensten. Die strategie lijkt haar vruchten af te werpen. De afdeling ‘cognitive software’ waar onder meer het ai-platform Watson onderdak krijgt, was op z’n eentje goed voor bijna 5,5 miljard dollar omzet. Ook de overname van Red Hat, die IBM in oktober aankondigde en die het bedrijf zo’n 34 miljard dollar gaat kosten (haar grootste overname ooit) moet in dat licht gezien worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6591480). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.