Managed hosting door True

Cloudera en Hortonworks gaan fusie aan

 

De Amerikaanse dataspecialisten Cloudera en Hortonworks gaan fuseren. De aandeelhouders van Cloudera krijgen 60 procent van de aandelen in handen, de overige 40 procent gaat naar de Hortonworks-aandeelhouders. Met de fusie is een bedrag van 5,2 miljard dollar gemoeid.

Hortonworks biedt diensten op het gebied van end-to-end gegevensbeheer, Cloudera is gespecialiseerd in datawarehousing en machine learning. De partijen zeggen dat hun dienstverlening complementair aan elkaar zijn. Met de fusie biedt het gecombineerde bedrijf diensten op het gebied van dataplatformen, multi-clouds, on-premises en edge computing.

Tom Reilly, chief executive officer (ceo) van Cloudera, blijft actief als algemeen directeur van de gecombineerde organisatie. Hortonworks-ceo Rob Bearden wordt lid van de Raad van Bestuur. Die bestaat in het nieuwe bedrijf uit negen bestuurders: vier vanuit Hortonworks en vijf vanuit Cloudera. Er wordt gezocht naar een tiende bestuurder.

De transactie is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van beide bedrijven en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 afgerond.

Activiteiten in Europa

Cloudera heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Palo Alto (Californië). De Europese markt wordt bediend vanuit kantoren in Boedapest, Londen, München en Parijs. Het hoofdkantoor van Hortonworks is gevestigd in Santa Clara (Californië) en heeft vier kantoren in Europa verspreid over Ierland, Duitsland, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6472161). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures Cloud Computing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.