Managed hosting door True

Capgemini sluit overeenkomst met AWS

 

samenwerking

De Franse it-consultant Capgemini heeft een strategische overeenkomst afgesloten met Amazon Web Services. Beide bedrijven gaan samenwerken om de digitale transformatie bij bedrijven te versnellen middels de cloud.

Capgemini en AWS lanceren een cloudplatform dat bedrijven kunnen gebruiken als steunpilaar voor hun digitale transformatie, zo laten de bedrijven in een gezamenlijke verklaring weten. Het moet ondernemingen meer inzichten bieden in hun business, wendbaarder maken, de veiligheid verhogen en de kosten laten dalen.

Concreet zullen Capgemini-klanten van het platform gebruik kunnen maken om sneller en gemakkelijker apps te ontwikkelen. Capgemini zal end-to-end-diensten en systemen aanbieden waarbij automatisatie, ai en machine learning op een plek worden samengebracht. Ook het migreren van SAP-diensten en andere applicaties naar de cloud wordt een aandachtspunt. Voor bedrijven die nog niet helemaal klaar zijn om de sprong naar de publieke cloud te wagen, zijn er hybride oplossingen voorhanden.

‘Onze klanten willen een globale schaal en excellentie in digitale transformaties’, zegt Aiman Ezzat van Capgemini. ‘Door onze capaciteiten op AWS te schalen, kunnen we hen zowel operationele efficiëntie als de kracht van nieuwe technologieën aanbieden, zoals ai en machine learning.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6459242). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.