Managed hosting door True

CGI helpt De Hypotheker naar hybride cloud

 

DHA

Van links naar rechts (staand): Bart van der Vlis (CGI), Michel Prigge (Quint Wellington Redwood), Caspar Tondeur (DHA), Twan Cats (DHA) Marcel Sommeling (CGI), Gerrit Bruggeman (CGI), Mario In den Haak (CGI) (zittend): Dirk de Groot (CGI), Wytzejan de Jong (DHA)

De Hypothekers Associatie (DHA) heeft CGI geselecteerd als strategisch partner voor de uitbesteding en modernisering van de volledige it-infrastructuur en werkplekomgeving van de 178 vestigingen van De Hypotheker in Nederland en het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Hiervoor hebben beide partijen een vijfjarig contract getekend. In totaal acht infrastructuur- en integratiespecialisten zijn per 1 juli 2018 overgegaan van DHA naar CGI.

De Hypothekers Associatie is een franchiseorganisatie op het gebied van hypotheekadvies. De 178 vestigingen staan bekend onder de naam De Hypotheker. De dienstverlening van CGI zal worden geleverd in een hybride cloud-oplossing. De medewerkers in de winkels krijgen de beschikking over een online werkplek, inclusief securitydiensten.

De Hypothekers Associatie zal voor de securitydiensten gebruik gaan maken van het security operations centre (soc) van CGI. CGI vervult tevens de rol van service-integrator voor het totale it-landschap. De sourcing-strategie, leverancierselectie en contractering is in opdracht van DHA begeleid door Quint Wellington Redwood.

Pay-as-you-go-infrastructuur

"DHA kan zich gaan richten op de verdere ontwikkeling van het businessportfolio"

CGI gaat DHA helpen bij het optimaliseren van de prestaties en de waarde van het it-landschap. Daarbij moet de wendbaarheid van de organisatie vergroot worden, waarbij de technologie ervoor gaat zorgen dat DHA zich kan gaan richten op de verdere ontwikkeling van het businessportfolio. CGI gaat een ‘pay-as-you-go’-infrastructuur aanbieden, samen met werkplek- en securitydiensten.

Beide partijen maken omwille van de concurrentiegevoeligheid niet de waarde van het contract bekend. Wel kan het contract optioneel twee keer met een jaar worden verlengd. De totale transitie moet einde dit jaar afgerond zijn. Dat gaat gefaseerd waarbij de eerste fase begin deze maand is ingegaan. Bij de transitie zijn zowel mensen van DHA, als van adviesbureau Quint Wellington Redwood en CGI betrokken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6451150). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.