Managed hosting door True

Cloudian haalt 94 miljoen dollar op

 

De Amerikaanse cloudopslag-leverancier Cloudian ontvangt in totaal 94 miljoen dollar van meerdere (terugkerende) investeerders. Het gebruikt dat geld om de wereldwijde verkoop- en marketingactiviteiten en het engineering-team uit te breiden. Het totaalbedrag van de opgehaalde investeringen van Cloudian komt uit op 173 miljoen dollar.

Cloudian biedt een datastructuur die private en public clouds integreert en host dit vanuit diverse datacenters wereldwijd. Het bedient multinationals in de mediawereld, gezondheidszorg en industriële sector.

‘Wij bieden een software defined storage-platform dat servers en virtuele machines omvormt tot een pool van logische opslagbronnen’, legt Cloudian-directeur Michael Tso uit. ‘Deze pool kan samen met gegevensbronnen en dataverbruikers worden gehost in fysieke datacenters, op externe locaties of in de cloud. De architectuur van Cloudian is schaalbaar en verenigt alle storage-voorzieningen tot een hyperscale structuur. Organisaties kunnen daarmee een transparante pool van informatiebronnen creëren en die op afstand delen.’

De Amerikaanse organisatie heeft inmiddels al 173 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Investeerders tijdens deze Series E-financieringsronde zijn: Digital Alpha (VS), Eight Roads Ventures (VK), Goldman Sachs (VS), Innovation Network Corporation of Japan, Japan Post Investment Corporation, NTT Docomo Ventures, Inc. (AU) en Wilson Sonsini Investments (VS).

Cloudian nam in maart dit jaar Infinity Storage over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6442639). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.