Managed hosting door True

Proact helpt Group Peeters aan extra it-capaciteit

 

Proact ondersteunt Group Victor Peeters om extra it-capaciteit in te zetten voor specifieke bedrijfsactiviteiten. Dit gebeurt via een virtual desktop infrastructure vdiI)-omgeving. Daarnaast host de datacenter- en clouddienstverlener een test- en ontwikkelomgeving voor Microsoft Dynamics, het nieuwe erp-systeem van Peeters-groep dat begin 2019 live moet gaan.

De Peeters-groep had behoefte meer it-capaciteit voor specifieke activiteiten, maar het was naar eigen zeggen te complex en tijdrovend om dit op de korte termijn op de bestaande infrastructuur te realiseren.

Om toch in die behoefte te voldoen, schakelde de groep de hulp van dataopslag- en beheerspecialist Proact in. Deze, van oorsprong Zweedse organisatie, heeft een virtual desktop infrastructure (vdi)-omgeving gerealiseerd, waarmee de Peeters-medewerkers een beroep kunnen doen op aanvullende computer- en opslagcapaciteit. Dit gebeurt op basis van het it-as-a-service (ITaaS)-model, dat wordt gehost en onderhouden vanuit een datacenter van een Proact-partner.

Microsoft Dynamics

Group Victor Peeters wil daarnaast per januari 2019 een nieuw erp-systeem in gebruik nemen. Het gaat om Microsoft Dynamics, dat on-premises wordt gehost. Om deze implementatie te realiseren, wil de groep binnen een test- en ontwikkelomgeving de oplossing op de organisatie afstemmen.

‘We wilden niet ons eigen datacenter gebruiken voor deze test- en ontwikkelingsactiviteiten van het erp-systeem’, vertelt Koen Van den Kerkhof, technisch leider ict bij Group Victor Peeters. ‘Proact stelt een private cloud-omgeving beschikbaar waarin wij ontwikkelsprints kunnen uitvoeren om zo de oplossing te fine tunen. Door deze tests extern te hosten heeft het geen invloed op onze productiesystemen.’

Group Victor Peeters

Group Victor Peeters is opgericht in 1955 als een reinigingsbedrijf voor de industriesector. Het beschikt over een eigen magazijn en onderhoudscentrum in de havens van Antwerpen en Rotterdam. Het Belgische familiebedrijf heeft inmiddels ruim achthonderd mensen in dienst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6436176). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.