Managed hosting door True

Netapp en Nvidia lanceren ai-infrastructuur

 

Dataopslagleverancier Netapp heeft Ontap AI gelanceerd. Een platform dat toegang biedt tot gegevens met de snelheid en omvang die ai vereist en waar ontwikkelaars vanaf locatie kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) kunnen ontwikkelen. De oplossing wordt aangedreven door de speciaal voor ai ontwikkelde Nvidia DGX supercomputer en de cloud verbonden Netapp AFF all-flash storage oplossing.

Omtap AI is volgens Netapp een gezamenlijke beproefde architectuuroplossing van Netapp en Nvidia, waarin één van de meest krachtige grafische processor-oplossingen worden gecombineerd met één van de meest snelle en cloud verbonden flashsystemen en software. Het zou de zogenoemde datapipeline voor deep-learning, waar it-systemen van bedrijven via internet aan elkaar worden gekoppeld, vereenvoudigen en versnellen. Naast dat het ook beschikt over een enorme rekenkracht en capaciteit. Performanceknelpunten worden hierdoor weggenomen en het maakt vrije toegang tot gegevens vanaf meerdere bronnen en data-indelingen mogelijk.

Eén data-omgeving voor ai

‘De data-oplossingen via de cloud van Netapp en nieuwe beproefde architectuur met DGX van Nvidia creëren één data-omgeving voor ai. Hierdoor krijgen klanten de controle, toegang en performance die ze nodig hebben om de juiste gegevens op het juiste moment op de juiste locatie naar hun ai-applicaties te sturen’, aldus Octavian Tanase, senior vice president Ontap bij Netapp, die laat weten dat hoewel bedrijven tegenwoordig aanzienlijk investeren in ai, de benodigde infrastructuur veelal nog ontbreekt. Veel organisaties zouden niet genoeg controle hebben over hun gedistribueerde dataopslag om te zorgen dat ze volledige, actuele en toegankelijke data voor hun ai-projecten hebben.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6426072). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.