Managed hosting door True

Avensus neemt Auditconnect over voor groeiplan

Ict-dienstverlener wil security- en clouddiensten uitbreiden

 

Ict-dienstverlener Avensus Groep neemt security- en cloud-adviseur Auditconnect over. De overname van die aanbieder van audit- en adviesdiensten rondom security en cloud computing past in de ambitie van Avensus om haar diensten op dat vlak uit te breiden.

Auditconnect uit Apeldoorn telt ongeveer dertig medewerkers, zij blijven in dienst van dat bedrijf dat een zelfstandige entiteit wordt binnen de Avensus Groep. Oprichter en directeur van Auditconnect, Mischa van der Vliet, blijft aan als leidinggevende van de activiteiten van Auditconnect.

Abram Schermer, managing director van Avensus Groep licht toe: 'Auditconnect blijft als zelfstandige entiteit bestaan. Dat is een kernonderdeel van de strategie van Avensus Groep: we werken met relatief kleine, gespecialiseerde teams die de ruimte hebben om hun kennis en cultuur te blijven ontwikkelen.'

Avensus volgt de strategie om via gerichte overnames de activiteiten uit te breiden op het gebied van security- en clouddiensten. Het bedrijf krijgt daarbij steun van Holland Venture, dat in 2016 instapte als investeerder. Begin 2018 werd bijvoorbeeld ook managed services provider ICT Vision overgenomen door Avensus. Avensus telt na de overname van ICt Vision en Auditconnect ongeveer 130 man.


Cloud

"Data is de kern van iedere onderneming en het beveiligen hiervan is van het grootste belang"

De ict-dienstverlener, die op overnamepad is, springt in op veranderingen in de ict-markt. Bedrijven en organisaties verplaatsen hun ict-infrastructuur steeds vaker van on-premise naar de cloud. ‘Ict beweegt van ondersteunende processen naar kernprocessen, waarbij kwetsbaarheden kunnen ontstaan in organisaties. Data is de kern van iedere onderneming en het beveiligen hiervan is van het grootste belang’, licht het bedrijf toe in een persbericht.

Avensus zegt door de overname van Auditconnect specifieke kennis op het gebied van ict-audits, privacy en informatiebeveiliging binnen te halen. Het gaat onder meer om: iso-, isae- en DigiD-certificering en het implementeren van AVG-maatregelen bij bedrijven en organisaties. Door de toevoeging van die kennis moeten adviseurs zich naast de techniek ook richten op concrete organisatorische toepassingen rondom de beveiliging van clouddiensten.

Eerder stond in het bericht dat de 30 medewerkers van Auditconnect in dienst treden bij Avensus Groep. Dat is niet juist. De tekst is aangepast. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6400860). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.