Managed hosting door True

Workday neemt Adaptive Insights over

 

Contract ondertekenen

Het Amerikaanse Workday, gespecialiseerd in human resources-software, neemt het eveneens Amerikaanse Adaptive Insights over, een producent van business planning software. Workday betaalt iets meer dan anderhalf miljard dollar voor het bedrijf.

Luttele dagen voor Adapative Insights naar de beurs zou gaan, is het bedrijf overgenomen door Workday. De prijs van anderhalf miljard dollar is meer dan het dubbele van de verwachte beurswaarde van Adaptive, die rond de 705 miljoen dollar zou schommelen.

Workday maakt zakelijke cloudapplicaties voor financieel beheer en personeelszaken (hr). Het samengaan met Adaptive moet de roadmap voor zakelijke planningsoftware van het bedrijf een stevige duw in de rug geven, zo hoopt topman Aneel Bushri.

Adaptive heeft zijn laatste boekjaar afgesloten met een omzet van zo’n 114 miljoen dollar. Directeur Tom Bogan blijf het bedrijf leiden en rapporteert nu rechtstreeks aan Bushri. De overname wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van dit jaar.

De prijzen van softwarebedrijven lijken de laatste tijd flink in de lift te zitten. Zo legde Microsoft onlangs 7,5 miljard dollar op tafel voor ontwikkelaarsplatform Github en had Salesforce enkele maanden geleden bijna 7 miljard dollar over voor Mulesoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6379464). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.