Managed hosting door True

Fuselogic en Okta in cloudidentiteitsoplossingen

 

identity management

De Hilversumse identity management-specialist Fuselogic gaat samenwerken met identity cloud-aanbieder Okta. Concreet houdt de samenwerking in dat Okta een cloudplatform aan gaat bieden voor de 'identity & access management' (iam)-oplossingen van Fuselogic.

‘Klanten werken steeds vaker in de cloud en om dat effectief en veilig te kunnen doen, hebben ze ook cloudgebaseerde identiteitsbeveiliging nodig’, zegt Leon Oud, oprichter van Fuselogic. De Okta-cloudoplossing verbindt, beveiligt en beheert naar eigen zeggen miljoenen identiteiten en helpt organisaties over de hele wereld om hun organisatie te beheren en te beveiligen. Met integraties voor duizenden apps en lokale toepassingen biedt de software volgens Okta eenvoudige en veilige toegang vanaf elk apparaat, waardoor gebruikers zich via een enkele online-identiteit kunnen aanmelden bij verschillende domeinen. Tegelijkertijd maakt deze oplossing het ook mogelijk om verbinding te maken met hun bestaande legacy-systemen, portals en lightweight directory access protocol (ldap)-applicaties.’

Iam-oplossing in de cloud

‘Onze identity governance in de cloudoplossing wordt geleverd met identity lifecycle automation, zogenaamde context-aware self service, certificering en segregation of duties (SoD). Dat zijn essentiële elementen van een identity governance-oplossing’, zegt Roland Kokx, architect bij Fuselogic. ‘Daarmee wordt het mogelijk om nieuwe zakelijke kansen, nieuwe medewerkers, functiewijzigingen, vertrekkende medewerkers, cloud-apps, mobiele apps, zakelijke apps en portals snel te faciliteren en te ondersteunen, terwijl beheerders en de ciso toch gerust kunnen zijn over de veiligheid en controle’, vertelt hij.

Fuselogic, opgericht in 2007, biedt specialistische identity en access management (iam)-oplossingen. De onderneming is gevestigd in Hilversum.

Okta is een technologiebedrijf uit San Francisco dat zich richt op identity, security en mobility management. De onderneming heeft in Europa kantoren in Londen en Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6358009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.