Managed hosting door True

Centric focust op cloud en ziet omzet en winst stijgen

 

Ict-dienstverlener Centric behaalde in 2017 een omzet van 468 miljoen euro, een stijging van vier procent ten opzichte van 2016. Grote klanten uit de detailhandel en de overname van de pensioenuitvoering voor vijf bedrijfstakpensioenfondsen van Syntrus Achmea zijn hiervan met name de oorzaak. De winst steeg van 20,2 miljoen in 2016 naar 21,3 miljoen euro maar viel lager uit door de investeringen in cloudoplossingen.

De winst is lager uitgevallen door de kosten die Centric maakt in het overbrengen van zijn oplossingen naar de cloud. Dat het resultaat desondanks is verbeterd ten opzichte van 2016, heeft te maken met enkele eenmalige baten. Volgens de ict-onderneming uit Gouda is ook de kwaliteit van de omzet gestegen, doordat er meer is verdiend aan cloudproposities en langlopende contracten, wat zorgt voor terugkerende business. Het totale aantal medewerkers in Europa is gedaald van 4292 naar 4250 werknemers. Volgens een zegsvrouw is het verloop laag en passend bij de economische groei van dit moment.  

Vakspecialisten uit Roemenië en Litouwen

In het jaarverslag geeft Centric aan dat het moeite heeft met het vinden van infrastructuurspecialisten en softwareprofessionals. Daarom verplaatst het bedrijf zijn ontwikkelactiviteiten voor een deel naar landen met voldoende vakspecialisten. ‘Zo zijn we al enkele jaren actief in Roemenië, waar we inmiddels naast de ontwikkeling van een deel van onze eigen software, ook softwareprojecten voor specifieke klanten uitvoeren. In 2018 breiden we uit naar Litouwen. We richten hier onder meer een internationale servicedesk in’, aldus de onderneming. Tot slot geeft de ict-dienstverlener aan dat ze om ‘praktische en juridische redenen’ binnen de grenzen van de Europese Unie blijft.

Centric biedt bedrijfssoftware, it-uitbestedingsdiensten, business process outsourcing (bpo) en detachering. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Gouda. Daarnaast heeft de onderneming vestigingen in België (Oostkamp), Duitsland (Ratingen), Noorwegen (Oslo), Roemenië (Iasi) en Zweden (Sundbyberg).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6331246). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.