Managed hosting door True

Oracle verruimt huur in datacentrum Equinix

Datacenter in Amsterdam wordt Europese Oracle SaaS datacenter

 

Cloud datacenter

Eén van Equinix-datacentesr in Amsterdam

Ict-concern Oracle breidt de ruimte die het in één van de Amsterdamse datacenters van Equinix huurt uit. Om hoeveel vierkante meters het gaat en welk bedrag met de investering is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat het bewuste center in Amsterdam het Europese Oracle SaaS-datacenter wordt.

Naast de uitbreiding in één van de centers in Amsterdam (Equinix heeft er in de hoofdstad inmiddels zeven) opent Oracle twaalf nieuwe regionale datacenters en breidt het zijn Oracle clouddiensten uit in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. De regionale uitbreiding omvat locaties in Azië (waaronder China, India, Japan, Saoedi-Arabië, Singapore en Zuid-Korea), Europa (waaronder Amsterdam en Zwitserland) en Noord-Amerika, met twee datacenters in Canada en twee nieuwe locaties in de Verenigde Staten voor ondersteuning van het Amerikaanse ministerie van Defensie. 

Oracle en Equinix

De Oracle Cloud biedt een volledige SaaS-applicatieomgeving voor erp, hcm en cx, inclusief PaaS en IaaS-diensten vanuit datacenters in Amerika, Europa en Azië. Op dit moment maken klanten in 195 landen gebruik van het Oracle Cloud Platform en de Oracle Cloud Infrastructure.

De Amerikaanse datacenterdienstverlener Equinix is actief in 44 markten, verspreid over vijf continenten. Het bedrijf groeit flink door overnames. Zo lijfde het in 2017 Itconic en Cloudmas in, terwijl het een jaar eerder ook diverse overnames deed. Het bedrijf nam in 2016 namelijk TelecityGroup uit het Verenigd Koninkrijk en de Japanse Bit-isle over. Ook kocht het 24 datacenters van Verizon, gevestigd in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. In Nederland beschikt Equinix over kantoren in Amsterdam en Enschede en datacenters in Zwolle, Enschede en Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6301894). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.