Managed hosting door True

Leveranciers zoeken cloud en security-distribiteurs

Ook kansen in internet of things en datacenters

 

Cloudonderzoek

Leveranciers zien de cloud, security, internet of things (IoT) en datacenters als de belangrijkste groeisegmenten voor 2018. Dit komt voort uit de vraag van de eindgebruiker. Zo blijkt uit onderzoek van de Global Technology Distribution Council (GTDC), een brancheorganisatie voor it-distributeurs.

Voor het onderzoek werden ruim vijftig executives bij wereldwijde technologiebedrijven ondervraagd. Hieruit blijkt dat 70 procent van de leveranciers een double-digit omzetgroei in 2018 verwacht via distributie. Een jaar geleden waren leveranciers hier minder rooskleuriger over: toen verwachte 55 procent een tweecijferige groei vanuit het kanaal.

Cloud

De belangrijkste aanjager van groei is de cloud. Dit is volgens het rapport niet meer weg te denken uit de it-industrie. Ze betitelen het tot het ‘bindweefsel van de it’, omdat het losse technologieën aan elkaar verbindt. De nummer twee is cybersecurity. In die categorie zoekt driekwart van de distribiteurs een partnerschap met leveranciers.

Op de derde plek staat het internet of things (IoT). Dat wordt door de channel-verantwoordelijken gezien als de nieuwe ‘big wave’, waarbij distributeurs zowel it als telecom en consumentenelektronica met elkaar moet integreren.

De top-4 van belangrijke business-aanjagers wordt afgesloten door datacenters, waarbij voor leveranciers en dienstverleners een kans is weggelegd voor hyper-converged.

Verticale markt

Ook verwachten de leveranciers dat de indirecte business dit jaar snel groeit. Voor de meerderheid groeit dit naar verwachting zelfs sneller dan de directe business.

Tot slot zien leveranciers het werven van nieuwe soorten dienstverleners als prioriteit. Daarbij noemt 64 procent de verticale markten als het belangrijkste groeisegment binnen het kanaal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6276321). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.