Managed hosting door True

MKB Fonds neemt ict-dienstverlener Xantion over

 

Contract ondertekenen

MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang genomen in ict-dienstverlener Xantion. Dit bedrijf uit Ede biedt cloud- en infrastructuuroplossingen voor midden- en kleinbedrijven op basis van een abonnementsmodel met voorspelbare kosten. Daarnaast biedt Xantion zakelijke telefonie-oplossingen. Bij het in 2007 opgerichte bedrijf werken ongeveer 35 medewerkers; de omzet ligt op zo'n vijf miljoen euro per jaar.

Het fonds participeerde eerder in vergelijkbare Nederlandse ict-ondernemingen, zoals Joheco Automatisering uit Hillegom, De Computerwacht uit Bodegraven en Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht. Die bedrijven zijn een samenwerking aangegaan onder de naam Futureproof Group. Hierdoor kunnen zij profiteren van schaalvoordelen en kennisdeling. Ook Xantion sluit zich bij dit samenwerkingsverband aan. Gezamenlijk realiseert deze groep een jaarlijkse omzet van circa 21 miljoen euro en zijn er zo’n honderdvijftig medewerkers in dienst.

De directie van Xantion, bestaande uit Marcel van Boheemen en Peter Oelen, zal ongewijzigd blijven. Oelen treedt naast Van Boheemen toe als minderheidsaandeelhouder.

MKB Fonds is een Amsterdamse participatiemaatschappij die investeert en participeert met het geld dat zij ophaalt bij particuliere beleggers in volwassen ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf. MMR Consultancy is als specialist in fusies en overnames aangetrokken om transacties te begeleiden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6255965). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.