Managed hosting door True

Barracuda, ValueBlue, Macaw en Microsoft in cloudmigratie

 

Foto (v.l.n.r): Johan van den Boogaard, unit nanager Macaw; William van Der Pijl, ceo Macaw; Jelle Visser, salesmanager Value Blue; Raf Vervloessem, regional director Benelux and Nordics Barracuda Networks en Alain Luxembourg, territory manager Netherlands, Barracuda Networks

Barracuda Networks werkt samen met ValueBlue, Macaw en Microsoft om klanten te helpen bij de migratie naar Microsofts Azure cloudplatform. Dankzij deze samenwerking hoeven bedrijven die hun it-processen naar de cloud willen verplaatsen, volgens het viertal niet langer zelf te overleggen met verschillende partijen om hun bestaande situatie te inventariseren. Ook hoeven ze niet langer na te gaan of de verschillende diensten die de cloudoplossing vormen, compatibel met elkaar zijn.

De samenwerkende partijen stemmen het uiteindelijke advies, waarin ook mogelijke optimalisatieslagen voor zowel it- als businessprocessen in kaart worden gebracht, onderling af. Dit geldt ook voor het beheer en de implementatie. ‘Dit zorgt ervoor dat het hele proces soepeler verloopt en klanten slechts één contactpersoon hebben. We willen hiermee een totaaloplossing bieden die optimaal aansluit op de behoeften van de klant’, aldus de vier bedrijven.

‘Bij de overstap van on-premise oplossingen naar de cloud hebben veel bedrijven vragen en specifieke verzoeken op het gebied van security en connectiviteit. Met deze samenwerking brengt iedere deelnemende specialist specifieke expertise mee om de klant te helpen het maximale uit de technologische mogelijkheden te halen’, zegt Ron Augustus, directeur customer success bij Microsoft Nederland. ‘Steeds meer organisaties overwegen een overstap naar de cloud en komen daarbij voor uitdagingen te staan rond de continuïteit, compatibiliteit en integratie. Door samen te werken met de vier deelnemende partijen, profiteren organisaties van bestaande expertise in cloud migratieprojecten, waarbij ieder bedrijf specifieke kennis en tools mee brengt voor een probleemloze transitie’, meent ook Raf Vervloessem, regional director Benelux bij Barracuda. 

Roadmap naar de cloud

De ValueBlue Cloud Value Assessment biedt binnen tien dagen een overzicht van de infrastructuur, de processen, de applicaties, relevante kenmerken, onderlinge relaties en afhankelijkheden, die een rol spelen bij een migratie naar de cloud. Op basis daarvan kan vervolgens een complete roadmap naar de cloud opgesteld worden.

William van der Pijl, algemeen directeur Macaw: ‘Microsoft is een strategisch partner voor ons allen en was op zoek naar een samenwerking zoals deze, om hun klanten te helpen. Ze streven er naar om ook de laatste drempels weg te nemen voor een overstap naar Microsoft Azure en leveren daarom een aanzienlijke bijdrage in de kosten voor de Cloud Assessment.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6252096). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.