Managed hosting door True

Equinix neemt Itconic en Cloudmas over

 

Deal handen schudden overname

Datacenterdienstverlener Equinix heeft Itconic en Cloudmas van de Amerikaanse investeerder Carlyle Group overgenomen voor 215 miljoen euro. Itconic biedt datacenterdiensten in Spanje en Portugal; het onderdeel Cloudmas is een clouddienstverlener. Bij de bedrijven werken tweehonderdvijftig man. Met de overname krijgt Equinix datacenters in handen in Madrid, Barcelona, Sevilla en Lissabon.

De overeenkomst wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 officieel beklonken. De acquisitie omvat vijf datacenters in vier regio’s: twee in Madrid, één in Barcelona, één in Sevilla en één in Lissabon, en voegt ongeveer 322.000 vierkante meter toe aan het internationale datacenterportefeuille van Equinix.

De uitbreiding van het aantal datacenters volgt op de groei die Equinix in 2016 doormaakte met nieuwe datacenters in economische kernregio’s zoals Dallas, Sydney en Tokyo en overnames in Japan (Bit-isle) en Europa (Telecity). Door de capaciteit in 2017 verder te vergroten wil Equinix een belangrijke rol blijven spelen voor bedrijven die hun it-operaties naar de cloud brengen.

De Carlyle Group nam Itconic in 2015 over via zijn fonds Europe Technology Partners III. Dit fonds richt zich op Europese technologie, media en telecommunicatie. In 2016 nam Itconic met steun van de Carlyle Group Cloudmas over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6214427). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.