Managed hosting door True

Equinix helpt OGD met IaaS-platform Gelderland

 

IaaS

De Delftse ict-dienstverlener OGD gaat voor het uitvoeren van zijn beheerdiensten voor de provincie Gelderland samenwerken met datacenterleverancier Equinix. OGD richt voor de 1.800 provinciale medewerkers een virtueel werkplekomgeving in dat draait op een Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-platform van Equinix. Beide bedrijven willen soortgelijke constructies ook aanbieden aan andere klanten.

OGD verzorgt de komende vier jaar de infrastructuur, hosting, werkplekbeheer en servicedesk bij de provincie Gelderland. 'Gelderland zocht een partner die ervaring had met grote aantallen applicaties die de gebruikelijke aantallen op het IaaS-platform van OGD overstijgen. Equinix heeft ervaring met overheden en voldoet aan strenge referentie-eisen', zegt Frank van der Heijden, algemeen directeur Equinix Managing Services.

In mei 2018 wordt volgens planning de digitale omgeving van provincie Gelderland volledig gehost vanuit het datacenter van Equinix. Het contract loopt voor vier jaar en is twee keer twee jaar te verlengen.

Beide bedrijven verwachten naast de provincie Gelderland meer klanten te kunnen ondersteunen. OGD verwacht door de samenwerking van Equinix klanten makkelijker toegang te kunnen geven tot IaaS-diensten, colocatie en toegang tot publieke cloudaanbieders, zoals AWS, Microsoft Azure en Google, middels de 'cloud exchange' van Equinix.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6213640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.