Managed hosting door True

DNV GL gebruikt blockchain voor opslag certificaten

Deloitte met blockchainlab als partner betrokken

 

Blockchain

Certificeringsinstituut DNV GL uit Barendrecht heeft alle negentigduizend verleende certificaten opgeslagen met behulp van blockchaintechnologie. Alle certificaten zijn digitaal gelabeld, traceerbaar en opgeslagen in een besloten blockchain. De technologie blokkeert vervalste certificaten en biedt bedrijven de mogelijkheid om hun certificaten transparant en veilig beschikbaar te stellen. Samen met Deloitte biedt het instituut nu naar eigen zeggen de eerste blockchainoplossing in de certificeringssector.

‘We werken al 150 jaar aan het opbouwen van vertrouwen, maar in deze tijden van digitale transformatie vraagt de volatiele zakelijke omgeving om steeds meer transparantie’, vertelt Luca Crisciotti, ceo van DNV GL - Business Assurance. 'DNV GL heeft in samenwerking met het EMEA Blockchain Lab van Deloitte hard gewerkt aan het creëren van digitaal vertrouwen en biedt nu de eerste blockchainoplossing in de certificeringssector.’

‘Dit is een van de eerste blockchaintoepassingen buiten de financiële wereld en een voorbeeld van de onbegrensde mogelijkheden van deze technologie. Binnen niet al te lange tijd zal er in alle belangrijke sectoren sprake zijn van concepten, prototypes en investeringen’, meent Martin Bryn, partner bij Deloitte.

Werkwijze

DNV GL - Business Assurance certificeert de processen, producten, faciliteiten en supply chains van bedrijven volgens nationale en internationale normen. Als er een certificaat wordt verleend, worden de gegevens daarvan gedigitaliseerd en in de blockchain opgeslagen. Aan ieder certificaat wordt een digitale identiteit toegewezen. Alle certificaten zijn voorzien van een uniek label, zijn traceerbaar en de originelen worden niet centraal maar in een netwerk van computers opgeslagen. Deze combinatie maakt het mogelijk om fraude op te sporen. Bovendien is ieder certificaat voorzien van een QR-code waarmee iedereen in de blockchain kan verifiëren of een bedrijf gecertificeerd is.

‘Dat we onze certificaten in de blockchain hebben gezet, is de eerste stap in de richting van een nieuw digitaal waarborgingsconcept. We willen blockchaintechnologie en andere baanbrekende technologieën gebruiken om nieuwe diensten aan te bieden en waarde voor onze klanten te scheppen’, besluit Renato Grottola, directeur digitale transformatie bij DNV GL.

Certificaten in de blockchain

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6211847). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.