Managed hosting door True

Lancom opent cloud netwerkbeheer voor kanaalpartners

 

Opening

De Duitse netwerkleverancier Lancom Systems stelt zijn cloudoplossing voor netwerkbeheer open voor de verkoop door kanaalpartners. Na een testfase kunnen nu alle geregistreerde partners zich aanmelden en hun netwerkprojecten via de Lancom Management Cloud (LMC) beheren. Op deze manier profiteren zij volgens het bedrijf van de combinatie van de nieuwste sdn- en cloud-technologieën die de basis leggen voor sterk geautomatiseerd beheer van alle netwerkcomponenten.

Kanaalpartners kunnen zich middels gratis (voor een maand) cloud-starterslicenties eenvoudig aanmelden. Met deze licenties kunnen systeemhuizen en -integrators hun netwerkapparaten automatisch opnemen in de LMC en deze vervolgens vanuit de cloud beheren. Ook kunnen zij hun klanten nieuwe diensten aanbieden, zoals network-as-a-service (NaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS).

De LMC biedt onder meer draadloze lan-functionaliteit, een visuele weergave van locaties (plattegronden) om een optimale positionering van access points mogelijk te maken en een overzicht van het aantal clients, de belasting per kanaal en de ontvangstkwaliteit. Indien nodig kunnen zelfs de kanalen van de draadloze access points worden gewijzigd.

Met de eveneens nieuwe functies Switch Easy-Port Config en Monitoring kunnen switch-poorten automatisch van een naam worden voorzien op basis van de daarop aangesloten netwerkapparatuur. Dit draagt bij aan een vereenvoudigde netwerkcontrole en -documentatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6206688). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.