Managed hosting door True

Interoute biedt SaaS-oplossing Montran aan banken

HWG als securitypartner betrokken

 

Fintech

Clouddienstverlener Interoute biedt samen met de Amerikaanse Montran Corporation, aanbieder van betalingsproducten en -diensten, en de Italiaanse securityspecialist HWG een SaaS-oplossing aan. Concreet houdt dit in dat klanten de applicaties van Montran als SaaS-oplossing kunnen afnemen.

De oplossingen zijn beschikbaar in een totaalpakket, of als een modulaire, schaalbare oplossing voor banken, binnen het private cloudnetwerk van Interoute en onderhouden door HWG.

Directe betalingen

‘We zijn een samenwerking met Interoute en HWG aangegaan omdat ze de veilige cloudprestaties leveren die nodig zijn voor de verwerking van directe betalingen van enkele van ’s werelds grootste centrale banken en clearing instituten. Bovendien zijn de functionaliteiten eenvoudig schaalbaar en aan te passen om aan de vereisten van toezichthouders te voldoen’, stelt Keith Esca, business development manager bij Montran.

‘Neem bijvoorbeeld PSD2. Deze wet- en regelgeving vereist dat banken hun klantgegevens via open api’s beschikbaar stellen aan derden en verplicht banken hoge beveiligingsnormen te hanteren. De Interoute-cloud geeft toegang tot onze services en biedt extra beveiliging door derden één enkel toegangspunt tot de cloud aan te bieden voor de open api’s van de bank.’

Dit zorgt er volgens de drie bedrijven voor dat de producten van Montran eenvoudig zijn te integreren in de systemen en interne omgevingen van een bank. ‘We zijn voor onze dagelijkse transacties zo afhankelijk van technologie dat toezichthouders geen fouten of downtime tolereren’, zegt Mark Lewis, productverantwoordelijke bij Interoute.

‘Bedrijven in de financiële dienstverlening hebben behoefte aan een schaalbare architectuur met hoge beschikbaarheid. In deze samenwerking combineren we de bedrijfskritische oplossingen van Montran en de gespecialiseerde securitymanagementdiensten van HWG met onze ict-infrastructuur die optimale schaalbaarheid, veiligheid en prestaties garandeert.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6161025). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.