Managed hosting door True

Google Cloud Platform krijgt tiende regio

Londen vult België aan, Nederland profiteert

 

Google Cloud Platform

Google Cloud heeft zijn wereldwijde netwerk uitgebreid met een Google Cloud Platform-regio in Londen. Later dit jaar worden ook de Nederlandse Eemshaven, Frankfurt in Duitsland en Finland als aparte regio’s aan het netwerk toegevoegd. De nieuwe regio is de tiende in aantal en een aanvulling op de al bestaande Europese regio in België. De nieuwe regio richt zich alleen op Google Cloud Platform-klanten en -producten, G Suite-services worden niet vanuit hier aangeboden.

Met de uitbreiding komt Google tegemoet aan de groeiende vraag naar Google Cloud Platform-diensten. Daarnaast zorgt de nieuwe regio ervoor dat de afstand tussen klanten en hun eindgebruikers, en daarmee ook de latency, wordt verkleind. Klanten in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in de rest van West-Europa, krijgen hierdoor een aanzienlijke verbetering in reactietijd van de server. Steden als Amsterdam, Dublin, Edinburgh en Londen zien door de komst van de Londense regio hun wachttijd met veertig tot 82 procent dalen in vergelijking als enkel de Belgische regio wordt ingezet.

Met het openen van Londen als regio heeft Google Cloud Platform nu dus tien regio’s in de wereld. De eerste zes regio’s waren er drie in de Verenigde Staten waarvan er één in Oregon, één in België en twee in Azië, waarvan één in het Japanse Tokio. Dit jaar zijn Singapore, het noorden van Virginia (Verenigde Staten) en Sydney Londen al voorgegaan. In maart 2017 kondigde Google ook nog de Groningse Eemshaven in Nederland, Californië en Montreal aan en daar zijn dus inmiddels onder andere Frankfurt en Finland aan toegevoegd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6063134). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.