Managed hosting door True

Yourhosting houdt klantdata in Nederland

Cloudexpert biedt Microsoft Azure Stack vanuit datacenter Interxion

 

Cloudservicesprovider Yourhosting en datacenterexploitant Interxion hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Daarbij is afgesproken dat Yourhosting het hybride cloudplatform Microsoft Azure Stack gaat aanbieden vanuit Interxions nieuwste datacenter in de regio Amsterdam: AMS8. Volgens beide partijen is daardoor gegarandeerd dat de data van Azure-klanten van Yourhosting in Nederland blijven.

Oprichter en algemeen directeur Valentijn Borstlap stelt dat zijn bedrijf met Interxion in zee is gegaan omdat het een Nederlands bedrijf is. 'Gebruikers van Azure Stack zijn er op die manier niet alleen van verzekerd dat hun data in Nederland staan, maar ook nog onder de Nederlandse wet vallen. Daarnaast biedt Interxion Expressroute: een directe, private verbinding naar de publieke Microsoft cloud.'

Azure Stack is Microsofts publieke cloudplatform gecombineerd met kenmerken van de private cloud: de lokale omgeving van de gebruiker wordt hierbij gekoppeld met een externe cloudomgeving. Middels deze hybride opzet krijgt een gebruiker grip op de locatie van zijn data. De capaciteit en rekenkracht van een wereldwijde, publieke cloud wordt namelijk gecombineerd met een lokale omgeving die als een datakluis fungeert. Gevoelige gegevens blijven op deze locatie staan en slingeren volgens Yourhosting 'niet meer over de aardkloot rond.'

Demoruimtes

Volgens Yourhosting is deze opzet van belang uit oogpunt van ict-beveiliging maar ook vanwege de Europese privacywetgeving GDPR of andere wet- en regelgeving. Het onderhouden van een hybride constructie kan echter complex en tijds- en kostenintensief zijn, mede omdat er twee platformen onderhouden moeten worden. Volgens het bedrijf biedt Azure Stack hiervoor mogelijkheden.

Het clouddienstenbedrijf zegt nauw betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Azure Stack. Het bedrijf is een van de drie wereldwijde Microsoft Gold Partners die het platform mogen testen en evalueren. Yourhosting beweert dat het als eerste Nederlandse bedrijf een volledig operationele constructie beschikbaar heeft. Op het hoofdkantoor in Zwolle is en demoruimte ingericht; tevens is er in het Interxion-datacenter bij Schiphol-Rijk plek vrij gemaakt voor een zogeheten Azure Stack Experience Center. Hier kunnen geïnteresseerde partijen een hybride cloudconstuctie beta-testen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6056240). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.