Managed hosting door True

MKB kiest ook cloud voor complexe ICT

 

KENNIS-LUNCH-SESSIE HOSTED TELEFONIE

Ict-beslissers in het mkb zijn van plan om in 2018 complexere bedrijfstoepassingen over te zetten naar de cloud. Na het overzetten van standaardtoepassingen zoals webhosting, e-mail en bestandsuitwisseling, volgen complexere toepassingen. Ruim een derde van de internationaal ondervraagde mkb-bedrijven zegt in 2018 back-up-, verkoop-, en crm-systemen naar de cloud te brengen en applicaties voor netwerkbeheer online af te nemen.

Dat blijkt uit internationaal onderzoek van de Duitse netwerkbeveiliger Paessler onder ruim tweeduizend respondenten. De onderzoekers brengen in kaart hoe de respondenten over cloud computing denken en hoe ze de cloud inzetten om tegemoet te komen aan de eisen van een veranderend bedrijfsklimaat.

De onderzoekers: 'De meerderheid van de ondervraagde ict-besluitvormers blijkt positief gestemd over de cloud en is van plan cloud-implementaties de komende jaren verder uit te breiden.'

Van de ondervraagde ict-beslissers blijkt tachtig procent positief gestemd over de cloud. Het feit dat veel besluitvormers zich op hun gemak voelen bij de cloud, betekent echter niet dat zij alle onderdelen van hun ict-infrastructuur daarin onderbrengen. De populairste cloudtoepassingen zijn webhosting, blog- en contentbeheer (39 procent), e-mail (32 procent) en bestandsuitwisseling (32 procent).

De onderzoekers: 'Hoewel momenteel voornamelijk standaardapplicaties in de cloud worden ondergebracht, zijn ict-beslissers van plan om in 2018 complexere bedrijfstoepassingen naar de cloud over te zetten.' Van de ondervraagden zegt 35 procent de applicaties voor netwerkbeheer in 2018 naar de cloud te brengen. Voor back-up-oplossingen is dat 34 procent van de ondervraagden en 35 procent zegt verkoop-, crm- en ticketingsystemen in een online-omgeving te zetten. 

Hybride

Volgens Dirk Paessler, oprichter en ceo van de gelijknamige netwerkbeveiliger, is er In het mkb sprake van een overstap naar de cloud. 'Het gebruik van de cloud en byod (bring your own device) verandert de manier waarop bedrijven met ict omgaan ingrijpend.'

Toch verwacht hij dat de toekomst er hybride uitziet. 'Hoewel de cloud een belangrijke rol speelt bij de ict-ervaring van werknemers, zullen systeembeheerders nog altijd local area networks, switches en serverruimtes blijven beheren. Welkom in de hybride toekomst.'

Paessler benadrukt dat ondanks de hoge adoptie van cloudtoepassingen veel ict-beslissers nog altijd sceptisch zijn over bepaalde aspecten van die ontwikkeling. 'De informatiebeveiliging vormde het belangrijkste punt van zorg: 45 procent van alle respondenten ziet dit als een groot struikelblok. Nog eens 41 procent noemt dit een ‘enigszins zorgwekkend’ aspect.'

Cloud

Ook blijkt de houding tegenover cloud computing per land verschillend. Amerikaanse ict-beslissers zijn het meest optimistisch over de cloud (88 procent). In het Verenigd Koninkrijk waren de respondenten minder positief (78 procent). Duitse respondenten toonden zich iets gereserveerder (58 procent). In het rapport staan geen specifieke cijfers over de Nederlandse markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6014021). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.