Managed hosting door True

IBM zoekt nieuwe fintech-partners

Bedrijf introduceert cloud voor financiële diensten

 

Cto IBM-industrieplatformen Tom Eck (l), hoofd engineering bij IBM Watson Financial Services Michael Curry (m) en productmanager voor de fintech-cloud Suzanne Livingstone, lichten de fintech-cloud toe tijdens InterConnect in Las Vegas.

IBM is op zoek naar fintech-partners om deel te nemen aan de onlangs gelanceerde IBM Cloud voor financiële diensten. Het bedrijf heeft nu partnerships met veertien bedrijven, maar wil dit aantal snel uitbreiden.

Dit maken Suzanne Livingstone, productmanager voor de fintech-cloud, Michael Curry, hoofd engineer bij IBM Watson Financial Services en cto industrieplatformen Tom Eck tijdens de IBM InterConnect-cloudconferentie in Las Vegas, bekend.

Uitbreiding partnerprogramma

Livingstone benadrukt dat IBM volop op zoek is naar nieuwe partners. ‘We zoeken partners op het gebied van data, security en we willen groeien.’ Curry beaamt dit. ‘We willen de beste fintech-partners. Dit doen we ook om ons portfolio uit te breiden. IBM fungeert hierbij als een saleskanaal voor onze partners. Ook is er de mogelijkheid om meetings bij te wonen en voorzien we in verschillende vormen van sales- en marketingondersteuning.’

IBM breidt daarnaast het bestaande businesspartner-programma uit en biedt aanvullende voordelen en ondersteuning voor partners die gelieerd zijn aan de financiële sector en diensten aan banken en verzekeraars aanbieden. Momenteel telt de onderneming veertien fintech-partners: Accern, Actiance, Bondevalue, Dow Jones, Eigencat, Envestnet | Yodlee, Opentopic, Plaid, PolicyPal, Quovo, Riskspan, TagniFi en Xignite.

Api's

De geïntroduceerde fintech-cloud is specifiek gericht op de softwareontwikkelaar die werkt in de financiële wereld. Zij vinden in de cloud content en api’s waarmee ze nieuwe fintech-applicaties kunnen ontwikkelen. Curry: ‘Het gaat hierbij om het ontwikkelen van cognitieve applicaties en blockchain-applicaties. De api’s van onze partners zijn ook beschikbaar voor ontwikkelaars in deze cloud.’

Curry en Eck gaan ook in op digitale transformatie in de bancaire sector. Curry: ‘Banken moeten naar een api-first-aanpak. Hierbij moeten ze hun infrastructuur transformeren naar een api-gebaseerde infrastructuur, waarmee ze nieuwe applicaties kunnen creëren.’
Eck gaat in op de blockchainrevolutie in de financiële sector. ‘De regelgeving moet worden aangepast om van blockchain echt een succes te maken. Nu moet je bijvoorbeeld in de VS een licentie hebben om geld over te maken. Daarnaast heb je voor elke staat een aparte licentie nodig en is de manier om deze te verkrijgen in elke staat anders.’ De cto meent dat de taak om tot uniforme regelgeving te komen bij (nationale) overheden ligt. 'Maar dit kan nog wel even duren', zo besluit hij. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5984154). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.