Managed hosting door True

Rackspace wordt beheerpartner Google Cloud Platform

Next '17-update!

 

cloud computing

Rackspace en Google gaan een strategische samenwerking aan rondom het Google Cloud Platform (GCP). Rackspace treedt op als eerste partner voor managed services en support aangaande de publieke cloud-infrastructuur van Google. Later dit jaar komen de eerste diensten voor de GCP-omgeving beschikbaar. Dat maakten beide partijen bekend tijdens de cloud-conferentie Google Cloud Next ’17 in San Francisco.

Het gaat onder meer om ondersteuning rondom de inzet van de cloud-architectuur, het delen van kennis over datamigratie en operationele support. Aldus het persbericht.

Hoofdverantwoordelijke voor verkoop- en marketing van Rackspace in Noord-Europa, Bert Stam, ziet dat er in de markt een groeiende behoefte is aan GCP-diensten. 'Als bedrijven workloads verplaatsen naar dit platform, zoeken ze naar een supportpartner die de expertise in huis heeft om ze te helpen.'

Rackspace heeft voor het dienstenaanbod rondom GCP de productnaam Fanatical Support for Google Cloud vastgelegd.

Breed aanbod

Het GCP bestaat uit een verzameling (suite) van zakelijke diensten die geleverd worden via een publieke cloud-infrastructuur. Het gaat om een breed aanbod van diensten zoals opslag (storage), applicatie-ontwikkeling (development) en rekenkracht (compute power) die draaien op hardware van Google. De infrastructuur is via internet verbonden met klanten. Voor het beheer van die omgevingen zet Google een partnernetwerk op.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5975403). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.