Managed hosting door True

Sentia neemt Deense hostingbedrijven over

 

Deal handen schudden overname

Het Nederlandse Sentia, dat ook actief is in België en Denemarken, heeft de Deense ondernemingen Solido Hosting en de Jaynet Group overgenomen. De merken worden in de loop van 2017 omgevormd tot Sentia. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De overgenomen Deense organisaties bieden hostingoplossingen op maat aan, die voornamelijk gericht zijn op enterprise-klanten. De overnames zijn onderdeel van Sentia’s ambitie om leidend te worden op het gebied van managed services voor complexe en bedrijfskritische applicaties op cloudplatforms in Europa.

Het bedrijf geeft aan verder te willen groeien in andere Scandinavische landen. Het stelt daarom in Denemarken een managementteam samen om de toekomstplannen verder uit te voeren. De huidige ceo van Jaynet, Michael Meister, is aangesteld als managing director. Voormalig Solido-ceo Christer Hasse zal in het team een business development rol aannemen.

Door de overnames groeit het aantal medewerkers binnen de Sentia Group, opgericht in 1999, naar ongeveer 270. Het bedrijf heeft nu vijf kantoren verspreid over drie landen. In Nederland heeft de onderneming vestigingen in Nieuwegein, Delft en Amsterdam (hoofdkantoor). In België is Sentia gevestigd in Gent, in Denemarken bevindt het kantoor zich in Kopenhagen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5905378). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.