Managed hosting door True

HPE verkoopt OpenStack-onderdelen aan Suse

Software-tak eerder al verkocht aan Suse-moederbedrijf Micro Focus

 

Hewlett Packard Enterprise (HPE)

HPE verkoopt zijn OpenStack-onderdelen aan Linux-aanbieder Suse. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Het is voor het Amerikaanse bedrijf de tweede keer in korte tijd dat bedrijfsonderdelen van de hand worden gedaan. In september kwamen de softwareonderdelen van de onderneming al in handen van het Britse Micro Focus.

De overgenomen OpenStack-onderdelen van HPE worden geïntegreerd in de OpenStack cloud en cloud foundry-onderdelen van Suse. De overeenkomst behelst ook dat het Amerikaanse bedrijf Suse als prefered open source partner zal benoemen voor Linux-, OpenStack- en cloud foundry-oplossingen. Deze ontwikkeling volgt op een eerder commercieel partnerschap met Suse dat in september bekend werd, toen de softwareonderdelen van HPE in handen kwamen van het Britse Micro Focus.  

Micro Focus

In september verkocht HPE al zijn softwareonderdelen aan het Britse Micro Focus. Het ging om de volgende HPE-bedrijfsonderdelen: Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management & Governance en IT Operations Management Businesses over. In het voorjaar deed HPE ook al zijn dienstentak van de hand aan CSC.

HPE stelde destijds zich te willen profileren als de ‘leading provider’ van hybride it. ‘We nemen een volgende belangrijke stap om een sneller groeiende, meer winstgevende onderneming neer te zetten met een sterkere cashflow die klaar is voor de toekomst’, aldus Meg Whitman, president en ceo van HPE in september.

Suse

Terwijl HPE onderdelen afstoot, lijkt Suse op overnamepad. Een aantal weken geleden werd namelijk bekend dat de Linux-aanbieder de software defined opslagbeheeroplossing OpenAttic, inclusief het open source managementsysteem Ceph en een storage management framework, overgenomen heeft van zijn Duitse partner IT-Novum.

Overnames na splitsing HP

De overname van bedrijfsonderdelen van HPE door Suse en Micro Focus volgt op de eerdere splitsing van HP die eind 2015 plaatsvond. HP werd destijds gesplitst in Hewlett-Packard Enterprise voor de infrastructuur, software en diensten en HP Inc voor de pc- en printeractiviteiten. Meg Whitman is ceo van HP Enterprise, terwijl Dion Weisler de scepter zwaait bij HP Inc. Door de opsplitsing in twee bedrijven verwachtte HP per bedrijf scherper op marktontwikkelingen te kunnen reageren en daardoor sterker te kunnen concurreren en te groeien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5891801). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.