Managed hosting door True

Dropbox introduceert nieuwe besturingselementen

Bedrijf breidt infrastructuur uit in Europa, Azië en Noord-Amerika

 

Clouddienst Dropbox heeft nieuwe besturingselementen ontwikkeld waarmee bedrijven het toegangsbeheer en de beveiliging van de bedrijfsgegevens kunnen verbeteren. Het bedrijf kondigt tevens de uitbreiding van zijn wereldwijde infrastructuur in Europa, Azië en Noord-Amerika aan. Hiermee worden volgens de dienst tot wel drie keer snellere overdrachtssnelheden gerealiseerd bij synchronisatie.

De nieuwe tools zijn onderdeel van de Dropbox-toepassing AdminX en zullen beschikbaar zijn voor alle zakelijke klanten van de clouddienst. Binnen de beheerconsole zijn nu de volgende elementen beschikbaar: netwerkcontrole om datalekken te voorkomen, verificatie van subdomeinen voor eenvoudige grootschalige implementaties, de goedkeuring van devices voor uitgebreidere toegang met verbeterde beveiliging en een verbeterde audit log voor gestroomlijnde rapportages en controleactiviteiten. 

Uitgebreide netwerkinfrastructuur

Dropbox heeft tegelijkertijd met de lancering van nieuwe besturingselementen zijn netwerkinfrastructuur uitgebreid om het verbindingsproces te versnellen: de synchronisatie is volgens de organisatie tot wel drie keer sneller geworden. Als onderdeel van deze uitrol beschikt Dropbox nu over een infrastructuur in elf regionale ‘points of presence’, waaronder Californië, Washington, Texas, Virginia, New York, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Japan, Singapore en Hongkong. Het bedrijf heeft daarnaast een gratis 'open peering' beleid geïmplementeerd voor partners of klanten, waardoor internetproviders wereldwijd verbinding kunnen maken met het netwerk van Dropbox om de betrouwbaarheid en prestaties te verbeteren. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5881182). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.