Managed hosting door True

Arrow en Oracle willen cloudmigratie versnellen

 

De Amerikaanse bedrijven Arrow Electronics en Oracle hebben in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika initiatieven uitgerold die de verkoop van cloudoplossingen in het it-kanaal moeten versnellen. De twee bedrijven bieden resellers en dienstverleners ondersteuning en de mogelijkheid om hun expertise te vergroten, zodat ze hun klanten kunnen migreren naar de cloud.

‘Arrow begrijpt dat dienstverleners vandaag de dag veel meer zijn dan resellers van producten’, zegt Steve Robinson, vicepresident van de wereldwijde cloudbusiness van Arrow. ‘Dat is de reden dat we kiezen voor samenwerkingen met toonaangevende bedrijven zoals Oracle. Via Arrowsphere, de wereldwijde cloud-marktplaats van Arrow, bieden we nu het volledige productportfolio van Oracle Cloud aan, variërend van IaaS-oplossingen voor opslag en rekenkracht tot een PaaS, met onder andere databases, Java, business intelligence-oplossingen en mobiele cloudapplicaties.'

Partnertools

Naast het uitgebreide aanbod van Oracle dat beschikbaar komt via Arrowsphere, biedt de distributeur ook workshops aan in Europa en Noord-Amerika. In samenwerking met de it-brancheorganisatie Comptia organiseert Arrow workshops die value-added resellers en managed service providers helpen om eindgebruikers te ondersteunen en de clouddiensten van Oracle aan te bieden.

De distributeur komt ook met evaluatietools die, door verschillende scenario’s uit te tekenen, in kaart brengen hoe bedrijven de overgang naar een public, private of hybrid cloud kunnen maken. Daarmee is het ook mogelijk om de beschikbare technologie, eventuele gaten in de beveiliging en de ‘total cost of ownership’ te analyseren. Zo kan een cloudoplossing worden toegespitst op de specifieke behoeftes van een organisatie. De distributeur biedt ten slotte ook gratis demo’s aan van de cloudoplossingen van Oracle. Dit aanbod is nu al beschikbaar voor partners en geeft hen de mogelijkheid om de producten en diensten van Oracle Cloud aan hun klanten te tonen.

Arrow Electronics is een wereldwijde leverancier van producten, diensten en oplossingen aan industriële en commerciële gebruikers van elektronische componenten en enterprise computing-oplossingen. Arrow fungeert als een supply channel partner voor meer dan honderdduizend fabrikanten van apparatuur, contractfabrikanten en commerciële klanten via een wereldwijd netwerk, waarin het vanuit 460 locaties in 85 landen actief is.

Oracle Partnernetwork (OPN) is het partnerprogramma van Oracle dat resellers en dienstverleners de mogelijkheid geeft om Oracle-oplossingen te ontwikkelen, te verkopen en te implementeren. OPN biedt ook trainingen en ondersteuning op het vlak van specialistische kennis van de producten en oplossingen van Oracle. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5852343). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.