Managed hosting door True

Oracle vestigt cloudkantoor in Amsterdams pakhuis

 

Als locatie voor zijn ‘cloud sales center’ in Amsterdam heeft Oracle gekozen voor een oud pakhuis aan de Nieuwevaart. Naar verwachting opent het ict-concern na de renovatie op 1 juni 2017, het begin van het nieuwe gebroken boekjaar, de deuren. Het Amerikaanse ict-concern zoekt nog zo’n driehonderd medewerkers voor het Amsterdamse verkoopkantoor.

In januari 2016 kondigde Oracle een grootschalige wervingscampagne aan voor 1.400 werknemers die zich richten op de verkoop van cloud computing-diensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (Emea). Hiervan krijgen vierhonderdvijftig nieuwe medewerkers hun werkplek in Amsterdam.

Sinds maart 2016 zijn de activiteiten van het Amsterdamse Oracle Cloud Sales Center gestart en inmiddels werken er ruim honderdvijftig medewerkers in het tijdelijke onderkomen in het UP-gebouw aan de Piet Heinkade. Het bedrijf wil nog zo'n driehonderd man werven.

De ict-gigant, die zijn Nederlandse hoofdkantoor in Utrecht heeft gevestigd, verwacht met het Amsterdamse verkoopkantoor voor clouddiensten te profiteren van de vele internationale bedrijven die gevestigd zijn in de hoofdstad.

Investeringen

De grootschalige werving volgt op een investering van miljarden dollars in de ontwikkeling van een breed aanbod van cloud computing-diensten. Oracle biedt op dit moment meer dan zeshonderd verschillende cloudapplicaties aan.

René van Stiphout, directeur Oracle Nederland: ‘Nederland vormt een steeds grotere cloudmarkt binnen Emea, nu bedrijven meer gebruikmaken van het volledige potentieel van de cloud. We breiden onze saleskracht uit om onze klanten te ondersteunen tijdens hun digitale transformatie.’ 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5831135). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.