Managed hosting door True

Oracle ondersteunt cloud- en 5G-onderzoek

 

5G

Ict-gigant Oracle neemt deel aan een groot Amerikaans onderzoek naar cloud- en 5G-toepassingen. Het gaat om het Platforms Enabling Advanced Wireless Program (PAWR), een programma van het White House Office of Science &Technology Policy. Oracle levert hardware en software voor de ondersteuning van de onderzoeken.

Het programma wordt geleid door de National Science Foundation, non-profitorganisatie US Ignite, en een consortium van experts uit de ict-sector en academische wereld. Die groepen onderzoeken samen wat de mogelijkheden en uitdagingen zijn van de nieuwe generatie netwerkplatformen.

Oracle Communications voorziet de onderzoekers van technologie voor core-netwerkbeheer, analytics en netwerkorkestratie. Die technologie wordt ingezet om hen te helpen om de invloed van abonneegedrag te interpreteren, de orkestratie te verbeteren en de beveiliging te ondersteunen. De onderzoeken zijn onder meer gericht op draadloze toepassingen.

De groep onderzoekt onder meer:

  • Hoe analytics negatieve invloeden op orkestratie kunnen minimaliseren en de prestaties van netwerken en diensten kunnen verbeteren.
  • Hoe netwerken in de nieuwe omgevingen gemonitord worden. Daarbij ligt de nadruk op het meten van prestaties en betrouwbaarheid.
  • De analyse van capaciteit in een virtueel netwerk wordt onderzocht. Zoals bijvoorbeeld de beschikbaarheid van hardware en licenties en hoe afnemers dit naar behoefte kunnen aanpassen.
  • Er worden nieuwe formules en meetmethoden geïdentificeerd om cloud-based telecomnetwerken te ontwerpen en te beveiligen.
  • De onderzoekers willen vaststellen wat de invloed is van gedrag van abonnees op netwerk- en serviceorkestratie.

Misbruik van netwerken tegengaan

De research- en development-activiteiten van Oracle moeten bijdragen aan het voorkomen van netwerkmisbruik via legitieme netwerkverbindingen. Op deze manier kunnen zelfs ‘vertrouwde’ netwerken geen misbruik maken van hun toegang.

Oracle: 'Ook de analyse van de invloed van andere netwerken via misconfiguraties of geïnfecteerde bestanden wordt onderzocht.' Daarnaast levert Oracle een bijdrage door standaarden, procedures en uitgangspunten voor de telecommunicatie-cloud vast te stellen

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5804109). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.