Managed hosting door True

Main Capital investeert in managed hoster Denit

 

Meer geld

Investeerder Main Capital heeft een belang van 60 procent verkregen in de Haagse managed hosting provider Denit Hosting Solutions. De investeerder steekt 10 tot 15 miljoen euro in het bedrijf.

Denit heeft nu 35 medewerkers. Door een overname die binnenkort wordt gefinaliseerd worden daar 15 werknemers aan toegevoegd, zegt managing partner Charly Zwemstra van Main Capital. 'De waarde van Denit zal na die overname tien miljoen euro bedragen.'

'Later zullen we samen met Denit meer managed hosting bedrijven aankopen. Dat doen we primair om het bedrijf te laten groeien. Al kan het ook om specialistische managed hosters, bijvoorbeeld in de zorg. Dan kunnen we de kennis en ervaring van deze partijen toevoegen aan het portfolio van Denit', aldus Zwemstra.

'De samenwerking met Main biedt ons een stevige financiële en commerciële basis om onze ambities te realiseren. Wij kennen de mensen achter Main al ruim vier jaar en er is veel onderlinge waardering. Samen met hen hebben wij veel vertrouwen in een gezonde groei van ons bedrijf', aldus Edwin Cornelissens, mede-oprichter en algemeen directeur van Denit.

Investeerder in de softwaresector

De investeerder richt zich specifiek richt op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Binnen die sector specialiseert het bedrijf zich in management buy-outs en groeikapitaal voor gevestigde bedrijven die een volgende stap willen maken. De investeerder beheert fondsen met ruim 150 miljoen vermogen.

Denit is het eerste managed hosting bedrijf dat door Main Capital wordt aangekocht. In het huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich bedrijven als b+m Informatik, Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Recentelijk heeft Main Capital zijn meerderheidsbelang in Visionwaves verkocht aan Zweedse beurgenoteerde onderneming IFS AB.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5699883). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.