Managed hosting door True

De Computerwacht treedt toe tot Futureproof

 

Overname handen schudden

Mkb-automatiseerder De Computerwacht uit Bodegraven is onderdeel geworden van de Futureproof Group, dat werd opgericht door MKB Fonds in Amsterdam. Met de toetreding van De Computerwacht groeit de totale jaarlijkse omzet van de Futureproof Group tot bijna tien miljoen euro, terwijl het aantal medewerkers toeneemt tot 57. Andere aangesloten bedrijven bij de Futureproof Group zijn Joheco Automatiseringen en Ultra-X. Elk bedrijf binnen de groep behoudt hun zelfstandigheid en hun eigen identiteit.

De Computerwacht, die sinds de oprichting in 1999 ict-structuren ontwerpt, implementeert en beheert voor het midden- en kleinbedrijf, maakte de afgelopen jaren een sterke groei door onder leiding van de eigenaren John Kimmel en Arjo Middelveld. In 2013 deed oprichter John Kimmel, in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, een stap terug en werd Arjo Middelveld benoemd tot algemeen directeur. Kimmel bleef aan als commissaris en aandeelhouder van de onderneming. In 2015 besloot Kimmel zijn aandelenbelang te verkopen. Marktlink Fusies & Overnames werd ingeschakeld om een strategische koper te vinden.

‘Ons belangrijkste uitgangspunt bij het vinden van een geschikte partij was de continuïteit van de onderneming veilig stellen, het garanderen van de werkgelegenheid voor onze medewerkers en toekomstperspectief’, licht Kimmel zijn besluit toe. ‘Uiteindelijk viel de keuze op de Futureproof Group van MKB Fonds als meest geschikte partner. Ik ben van mening dat wij bij hen ons bedrijf in vertrouwde handen kunnen voortzetten. Deze stap geeft vertrouwen voor de toekomst.’

Buy & build-strategie

MKB Fonds is in 2013 met de huidige ‘buy & build-strategie’ gestart door een eerste ict-gerelateerde investering van de Futureproof Group in Joheco Automatiseringen. De vandaag aangekondigde samenwerking met De Computerwacht binnen de Futureproof Group sluit hier op aan. Beide ondernemingen hebben hun eigen specialisme; Joheco Automatiseringen als managed service provider en Cisco Cloud Infrastructuur-partner en De Computerwacht op het gebied van dedicated cloud, Exact Globe en Exact E-Synergy- oplossingen.

‘Wij zijn heel blij met de toetreding van De Computerwacht tot de Futureproof Group’, zegt Thomas Wals van MKB Fonds. ‘De Computerwacht is zeer complementair aan de andere ondernemingen binnen deze groep en wij verwachten dat deze bedrijven elkaar zullen gaan versterken. Ook de klanten van de ondernemingen zullen profiteren, omdat er een breder palet aan diensten kan worden aangeboden.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5698884). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.