Managed hosting door True

Nederland op vijfde plek in Europese cloudlijst

 

In Nederland maakt ongeveer 28 procent van de bedrijven gebruik van clouddiensten. Daarmee eindigt ons land op de vijfde plek in een Europese ranglijst van zakelijk cloud-gebruik. Die lijst wordt aangevoerd door Finland. Italië, Zweden en Denemarken eindigen op de tweede, derde en vierde plaats.

De meestgebruikte diensten in de cloud zijn e-mail, opslag van bestanden, databasehosting, office software, boekhoudsoftware en crm.

Dat stelt online crm-leverancier Salesforce dat zich baseert op gegevens van Capgemini, Eurostat en IDC. Renzo Taal, hoofdverantwoordelijke voor de Noord-Europese activiteiten van Salesforce: ‘De belangrijkste reden voor bedrijven om te kiezen voor cloud computing is flexibiliteit: ze vinden het belangrijk dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de informatie die zij nodig hebben.

Andere argumenten zijn een hogere productiviteit, schaalbaarheid, klanttevredenheid en veiligheid.
Salesforce presenteert de cijfers ter ere van zijn tienjarige bestaan in Nederland.

EMC

Begin 2015 stelde EMC nog dat Nederland samen met Engeland koploper is op het gebied van hybride cloudomgevingen.

Daaruit blijkt dat In Nederland 36 procent van de ondervraagde organisaties een ict-omgeving heeft die bestaat uit zowel private als publieke ict-infrastructuur. Dat is ruim boven het wereldwijde gemiddelde van 25 procent, stelt de opslagleverancier op basis van onderzoek van Vanson Bourne onder ruim tienduizend respondenten uit 33 landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5685057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.