Managed hosting door True

Dutch Cloud haalt geld op voor overname en groei

 

Groei

De Hilversumse clouddienstverlener Dutch Cloud neemt de beheerder van online werkplekken Dutch Desktop over. Ook trekt het het bedrijf via het MKB Impulsfonds en een privé-investeerder extra kapitaal aan voor groei. Die extra financiële slagkracht moet leiden tot een verdubbeling van de omzet en is het fundament van een groeistrategie.

Door de overname van Dutch Desktop krijgt Dutch Cloud het beheer van zeventienhonderd online werkplekken in handen. Dat aanbod van online werkplekbeheer bestaat uit diensten voor standaard-, maatwerk- en legacy-applicaties en is de afgelopen jaren uitgebreid met plug-ins voor erp-software van Navision, AccountView, King, Unit4, Adobe, Super Office en Exact. Die software wordt via een gecertificeerd cloudmodel geleverd. Dutch Cloud werkte al enkele jaren samen met Dutch Desktop. Laatstgenoemde maakt namelijk gebruik van de Tier3 datacentra van Dutch Cloud, terwijl deze op zijn beurt de diensten van Dutch Deskop aan de man probeerde te brengen.

Om de overname van Dutch Desktop te kunnen financieren, werd extra geld opgehaald via het MKB Impulsfonds en privé-investeerder Pieter Porte. Dutch Cloud-manager marketing en communicatie, Bart ter Veer, wil niet aan Computable kwijt hoeveel geld er door het fonds en de investeerder in Dutch Cloud wordt gestoken. Ook de huidige omzet wordt niet bekendgemaakt.

Volgens Dutch Cloud-directeur Martijn van Zoeren is zijn bedrijf door de financieringsronde 'klaar voor de toekomst'. Hij verwacht in de loop van 2016 nieuwe aankondigingen te doen over de ontwikkeling van zijn bedrijf.

Cloud-diensten

Dutch Cloud richt zich op clouddiensten, datacenterdiensten en managed services voor middelgrote organisaties. Het richt zich specifiek op bedrijven die complexe en bedrijfskritische omgevingen via een cloud-infrastructuur willen afnemen. Daarbij neemt het ook het beheer van de infrastructuur op zich. Ook biedt het aanvullende diensten zoals disaster recovery, patch management en databasebeheer. 

Uitbreiding ICT-afdeling

Het bedrijf wordt naar eigen zeggen vaak ingezet als uitbreiding van de bestaande ict-afdeling van klanten. Het levert onder meer clouddiensten aan leverancier van kaas-accessoires Boska, digitale werkplekaanbieder e-office, retaildienstverlener Euretco, glasvezelaanbieder Fiber Nederland, softwaremaker voor uitzendbureau's FlexService en leverancier van digitale leermiddelen voor het beroepsonderwijs Ontwikkelcentrum.

De organisatie is in 2009 opgericht en telt dertien mensen. Ter Veer verwacht dat het aantal medewerkers op korte termijn zal groeien. De financiering door het MKB Impulsfonds is begeleid door TD Shepherd.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5681585). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.