Managed hosting door True

QNH migreert FloraHolland naar Azure

 

Ict-dienstverlener QNH Consulting migreert verschillende applicaties van Royal FloraHolland naar de cloud. De applicaties van die coöperatie van vijf grote bloemenveilingen, waaronder Aalsmeer, worden gemigreerd naar een platform op basis van Microsoft Azure. De dienstverlener neemt ook een deel van de applicaties in beheer.

FloraHolland heeft voor deze opzet gekozen om zich meer te kunnen richten op zijn kerntaken: het vermarkten van bloemen en planten. Volgens QNH wordt door de stap naar de cloud ook de aanschaf van nieuwe hardware verminderd. 'De veiling hoeft minder te investeren in het up-to-date houden van zijn serverpark en de operationele beheerkosten gaan omlaag. Ook wordt de ict-omgeving meer schaalbaar', licht de dienstverlener toe.

JanPaul Landman, cio bij Royal FloraHolland: 'De afgelopen jaren is de invloed van en behoefte aan ict binnen onze organisatie gestegen. Nu we in aanloop naar 2020 nog verder gaan digitaliseren, wilden we graag met gespecialiseerde marktpartijen samenwerken. De technische expertise van QNH op het gebied van cloud- en applicatiebeheer helpt ons om deze digitale transformatie te realiseren.'

Inmiddels is er een aantal in-house applicaties van de bloemenveilingen naar Azure gemigreerd. QNH laat weten dat het de intentie is om de komende jaren steeds meer applicaties van de bloemenveilingen naar de cloud te migreren. Volgens de ict-dienstverlener is FloraHolland een goed voorbeeld van een organisatie met een traditioneel bedrijfsmodel dat een digitale transformatie inzet naar cloud-dienstverlening om de bedrijfsvoering te verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5676083). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.